Zhaingh(på taiqo: Jumhuriyyat Ananguaru republik e Zhainghyyan) är en diktatorisk republik belägen lite utanför Taiwans kust. Landet är känt för de ganska mystiska och rätt så hemlighetsfulla zhainghierna, som på 1900-talet startade revolutioner lite här och där.

HistoriaRedigera

Man vet lite om dom forna(i Zhainghisk syn, före 1000-talet före Kristus). Kring år 1000 före Kristus grundades Kamlau-imperiet i norra Zhaingh, med Tamalung Düre som huvudstad. Landet styrdes av en diktatorisk kejsare som gillade Vänsterpartiet i Bangladesh 3000 år in i framtiden kejsar Hamalang Kūdáaranaj. Kring år 200 före Kristus kom ajongkai-folket till Zhaingh. Man grundade en ny stad, Danghzhishi, som skulle bli känt som Nawang år 1739. Islam kom till centrala Zhaingh kring år 690-720 och spreds vidare till andra folk. Det var så den islamiska Zhainghisk ortodoxa kyrkan skapades, med huvudstiftelse(inom kyrkan känt som zhajou dinxi i Omariyyat, en stad med nu 5 miljoner invånare, btw). Kring 1800-talet blev landet en brittisk koloni, mellan årsperioden 1819-1884. År 1979 blev landet självständigt och en  radikalistisk  regering kom till makten. Landet fick 1985 kontakter med Nordkorea.

GeografiRedigera

I norr, i dom nordligaste delarna, är det exakt 73% barrskog och bosättningar. Medeltemperaturen är omkring 25 grader. Det lilla som odlas är ris, vete och majs. Söderut kommer man till risfält och sådana berg som sticker upp och som är fulla av träd. Här är medeltemperaturen 25-35 plusgrader. Området är fullt av städer. Söder igen kommer man till skogsklädda berg, för att sedan bli till en öken som består av sand, oaser och kameler(och kanske människor också). Senare kommer man till ÄNNU MER FUCKING RISFÄLT ASSÅ WALLA!!!!! I söderut kommer man till tropiska öar. Iallafall så har Zhaingh många megastäder.

MatkulturRedigera

Ris,risnudlar,ris och dadlar,riswok wok, sushi, onanerad fisk, garam masala, såna där bröd som är tunna som fan och som är sönderbrända(gahnab bayou!) och sånt.

SpråkRedigera

Zahan zhizhui mahan dinxi zhaujui wahani bihajah!!!!!!! Kelb!!!!!!!!