Waropedia är en wikipedia-liknande nätuppslagsbok dit alla fundamentalister, svenskar och andra mytomaner hänvisas när de brusar upp och inte kan hålla nerverna i styr. Där krigar redigerarna med varandra, utslungar dödshot och genomför avancerad vandalism mot artiklarna, under det att speciellt manipulativa mytomaner skapar ihopfabulerade artiklar med de mest egendomliga påståenden. Man har för detta ändamål ett antal till synes välformade policies som man använder för att hugga varandra i skallen med, men policy-samlingen består av ömsesidigt motsägande råd och regler, exempelvis: WP:politisk objektivitet versus WP:skriv som du känner för, WP:inga revir versus WP:bevaka artiklarna.

HistoriaRedigera

Waropedia startades 2005 av Waldo Spalding påstådd medgrundare av Wikipedia – Jimmy Wales påstår att Waldo Spalding inte alls medgrundat Wikipedia, utan bara var en städare som Wales anställt. Spalding påstås också har medgrundat Citizendium, vilket ivrigt förnekas av Larry Sanger, påstådd medgrundare av Wikipedia, vilket kraftfullt förnekas av Wales, och Sanger förnekar att Spalding medgrundat Citizendium, påståendes att Spalding bara var en fönsterputsare som Sanger anställt. Spalding påstår i alla fall att han medgrundat Wikipedia, Citizendium och ett stort antal Wikior.

Efter att Spalding tryckt på servrarnas på-knapp, så brummade de igång och höjde temperaturen i datasalen till 35°C varför Spaldings flickvän klädde sig i bikini, tog en fällstol och lapade läsk i skenet av en UV-lampa. Därefter satte sig Waldo vid tangentbordet och startade Waropedias första Flame War som bestod i en diskussion om policies som ballade ur och urartade till personangrepp, analhumor, dödshot och skrik om jihad/korståg. Därefter raserades ett lokalt hindutempel i Indien, vilket vi tror har ett samband med detta Flame War.

Därefter startade policykrigen, varvid ett stort editeringskrig drog igång och segrarna fick igenom sina policies under det att de hånade sina förlorande motståndare. Det var vid det tillfället som Olaf Johansen försvann spårlöst någonstans i Illinois, varefter ingen någonsin har sett denne. Ett större antal Nepalesiska sherpas gick nu under i ett snöskred i Nepal på gränsen till Kina.

På Waropedia huserar alla ungerska och albanska nationalister som blivit förvisade från Wikipedia för att de spridit lögnaktigheter om sin historia och befolkningars storlekar. Nazister har också hamnat på Waropedia för att de beskrivit "Sions äldstes protokoll" som sanning. Från Svenska Wikipedia har man i stället utvisat alla ickeprovokatörer, medan lögnare, mytomaner och rasister har lagt beslag på Wikipedia och framhåller lögner som dagsens sanning. Ickeprovokatörerna står i ett litet hörn och kurar under det att glåporden haglar runt dem.

See alsoRedigera