Tortyr med musik i Sverige

Tortyr med musik i Sverige infördes av Sveriges riksnatt 2005, då ledamöterna tröttnat på Lennart Geijer-politiken som man ansåg att Göran Perssons regering drev, och krävde att Sverige skulle ta hårdare tag mot bovar och banditer. De som döms till straffet är politiska meningsmotståndare, som opponerat sig mot Rånartjänst och Sveriges riksnatt.

Så går det tillRedigera

Tortyroffret låses in i sin fängelsecell, medan en bandspelare eller CD-spelare spelar hög musik oavbrutet, rakt in i cellen. Det går inte att stänga av (för tortyroffret alltså). En viss låt eller några få låtar av en artist väljs ut, och spelas sedan hela tiden. För att gynna svenska artister är det bestämt att bara svenska artister skall användas.

StraffRedigera

 • ABBA, självklart skall Sveriges mest framgångsrika popgrupp ha en framträdande roll. ABBA-straff är därför väldigt vanlig tortyrmetod i Sverige. Inte ens "The Winner Takes It All" är kul att tvingas höra flera gånger i sträck.
 • Ace of Base, man tvingas höra "The Sign", "Happy Nation" och "Lucky Love" nästan hela tiden.
 • Carola Häggkvist, självklar tortyr i juletider, då offret tvingas höra på hennes julalbum. Pumpas ut nonstop från första advent-veckan till tjugondedag Knut.
 • Europe, Kanske tyckte många "Final Countdown" var ganska bra 1986. I dag är den uttjatad, så att torteras med den blir inte kul.
 • Freestyle, Låtmaterialet är främst "Vill ha dig" och "Fantasi".
 • Hep Stars. Sunny Girl var säkert en bra låt 1966. Men vem vill tvingas lyssna hela tiden?
 • Meja, hon hade i princip bara två riktigt stora hitlåtar: "It's All About the Money" och "Private Emotion" så det blir inte mycket omväxling.
 • Emilia Rydberg, man tvingas hela tiden lyssna på Emilia Rydbergs låt Big Big World, som spelas om och om igen i flera år. När offret ber om nåd kan svenska staten ibland vara snäll och spela någon annan låt med henne, som "You're My World", ibland men sedan går "Big Big World" igång igen.
 • Robyn, man känner igen "Skvallerbytta bing bång" från "Do You Really Want Me (Show Respect)". Att tvingas lyssna hela tiden är inte kul. Även "Dancing on My Own" används ofta för att plåga offer.
 • Roxette: Roxettestraffet är ett av den svenska lagens strängaste straff, och tilldöms bara mycket grova förbrytare. Samma låtar spelas hela tiden. Per Gessle tjänar grova pengar på kompositörsavgiften. Strafet kan också skärpas med lite Gyllene Tider. Alla som hört "Gå & fiska!" förstår vilket tortyr det blir, för det är just den typen av Gyllene Tider-låtar som spelas. Det har också hänt att Per Gessle och Marie Fredriksson dyker upp med ett band ibland, på besök i cellen, och spelar live på hög volym under en hel helg. Det händer dock sällan, då de kräver bra betalt för att spela för tortyroffer.
 • Tomas Ledin Sommaren är kort. Tortyrtiden är lång.