Tillplattningen av Sverige 2007

”Tack och god natt. Sverige blir platt”

~ Bert Ljung om Tillplattningen av Sverige 2007

”Slutta gnäll, flytta till Öland och Gotland istället, de berörs inte av beslutet”

~ Fredrik Reinfeldt om Tillplattningen av Sverige 2007

”Snart har Sverige blivit platt, precis som en ihjälkörd katt”

~ Shirley Clamp om Tillplattningen av Sverige 2007

”Jag drar!”

~ Cinder Glow om Tillplattningen av Sverige 2007

”Sverige ska bli platt som en pannkaka! Jag gillar pannkakor...”

~ Nalle Puh om Tillplattningen av Sverige 2007

Tillplattningen av Sverige 2007 innebar att Sverige under perioden 1 maj-31 juli 2007 plattades till och blev en åker, officiellt kallad "Reinfältet". Rånartjänst gav under perioden oktober 2006-mars 2007 via radio, TV och tidningar informationen "Platt som en pankaka!". Öland och Gotland berördes inte, då dessa två öar redan ansågs vara tillräckligt platta.

BakgrundRedigera

Fredrik Reinfeldt tog över Sverige i september 2006 krävde Centerpartiet detta för att vilja bilda regering med honom och inte Göran Persson. Alla berg skulle sänkas, och alla insjöar skulle tas bort. Tillplattningen började den 1 maj 2007 och avslutades den 31 juli 2007. Den 1 augusti 2007 invigdes "Reinfältet".

Fördelar med ett platt SverigeRedigera

  • Lättare att bygga raka vägar.
  • Inga berg stör sändningarna från Rånartjänst
  • Demokratiskdiktatur FTW (Säg vad du vill så länge du säger vad de andra vill höra)
  • Inga hemligheter.
  • Man behöver inte gå utomhus för att se vad som finns i affären.
  • Plattaste landet i världen
  • Inga fler livsfarliga stup
  • Inga berg som stör när man vill bosätta sig nånstans i Norrland
  • Äntligen slut på alla passagerarflygplan som krashar in i höga bergstoppar.
  • Inga fler jobbiga bungyhoppare som skymmer stjärnhimlen på natten och är i vägen för astronomerna.

KritikRedigera

Tillplattningen av Sverige har kritiserats från flera håll, främst den politiska oppositionen men även inom den borgerliga alliansen. I oktober 2006 skickade Fredrik Reinfeldt ut Sveriges politiska polis att kasta ner meningsmotståndarna i fängelsehålorna om de ingår i den borgerliga alliansen och skjuta ihjäl dem om de är med i ett parti inom den politiska oppositionen. Är de inte med inågot politiskt parti blir de inlåsta i ett förråd i en källare mandatperioden ut. Men tyvärr råkar det efter tillplattningen inte finnas några kullar eller hål att bygga källare i så Fredrik planerar att sätta alla på ett herkulesplan (bara lugn, mat och vatten för alla finns inuti flygplanet) som ska cirkulera runt Rånartjänsts mast i Grums där det kontinuerligt ska tankas på av ett Boeing 787-flygplan till det slutligen kraschar i Polen år 2142. Piloten kommer dock att kunna rädda sig genom att skjuta ut sig ur flygplanet i katapultstol, medan passagerarna får störta och dö. Trevlig resa önskar SAS!

VallöftenRedigera

Oppositionen hade lovat att återställa allt så mycket det gick om de vann svenska valet den 19 september 2010, och därmed tagit den farliga risken att kritisera Fredrik Reinfeldts politik. Oppositionen förlorade, och de som kritiserat regimen avrättades. Oppositionen vann dock svenska valet den 14 september 2014, och återställningen inleddes mellan april-augusti 2015.