”Vad man än tycker om denne person måste man säga att han hade känsla för att styra och utnyttja Rånartjänst till max under sina år vid makten.”

~ Lotta Engberg om Thorbjörn Fälldin

”Varför får inte jag fälla min när Agneta Fältskog och Torbjörn Fälldin.”

~ Mona Sahlin om Torbjörn Fälldin

”Öhm. Um. Ähm. Alltså... Urhm.”

~ Thorbjörn Fälldin om Thorbjörn Fälldin

Thorbjörn Fälldin började sin politiska kariär på 1950-talet genom att starta en alldeles egen bondegerilla, "Farmer's Freedom Fighters", som samarbetade med vad som många av dagens barn inte vet då hette Bondeförbundet, men de vet att det nuvarande namnet är Centerpartiet. Bondegerillan gjorde inbrott i militärförråd. Gerillan krävde till en början att Tage Erlander skulle upplösa Rånartjänst, vilket han vägrade eftersom Rånartjänst då som nu var den svenska statens största skatteinkomstkälla. 1953 utökades kraven till att göra Norrland till självständig republik. Det gillade inte Tage Erlander, och nu utbröt ett 23 år långt våldsamt inbördeskrig mellan å ena sidan bondegerillan och å andra sidan bondegerillan. Striderna utkämpades i de mörka norrländska skogarna, som bondegerillan kände bättre till än poliserna, vilka mestadels kom från Stockholm. Den 6 juni 1969 bombade den svenska arméns stridsflyg sönder varenda norrländsk tätort. Under denna tid hann Thobjörn Fälldin bli Centerpartiets ordförande.

1976 års statskuppRedigera

Efter det svenska riksdagsvalet i september 1976 blev Thobjörn Fälldin arg. Trots valframgångar för Centerpartiet såväl 1970 som 1973 och 1976 vägrade den svenska regeringen att överlämna makten.

"-Jag är trött!" ropade Thorbjörn Fälldin i ett valtal på Sergels torg. Trött på Sveriges socialdemokratiska arbetareparti. Under de Erlanderska åren har bara Rånartjänst stärkt sin makt.

Thobjörn Fälldin och ett gäng av hans anhängare begav sig nu mot Stockholm, några av dem i tungt vapenbestyckade traktorer som de kört ända från Norrland. Gerillan omringade snabbt riksdagshuset, slottet och polisstationerna i Stockholmsområdet, och uppmanade alla svenska politiker och ämbetsmän inom stat, kommun och landsting att omedelbart avgå.

Kuppen 1976Redigera

Thorbjörn Fälldin: -Jag talar till de svenska myndigheterna, till alla er som arbetar där. Ge er omedelbart, annars skall jag blåsa skallen av er allihopa.
Stockholms polischef: -Ingen säger så till oss. Vi på polisen får betalt av Sveriges regering för att vara den politiska polisen. Ett steg till och jag kallar på förstärkning.
Thorbjörn Fälldin: -Detta är allvar. Vi norrlänningar har blivit diskriminerade i flera år. Detta måste få en ändring och det nu. Därför har jag en statskupp på gång. Om ni rör oss spränger vi sönder allt vi ser i er stad.
Stockholms polischef: -Här är politiska polisen, som mitt i gatan står. Han visar vilket parti, man tillhöra får.
Thorbjörn Fälldin: -Bye! Bye! Mister Stockholmian Pie!.

Plötsligt invaderas Stockholms gator av Centerpartistiska/Norrländska gerillamedlemmar, som sätter hus i brand. De svenska myndigheterna kallar in alla poliser från de övriga södra delarna av Sverige, vilka blir ett paradis för andra brottslingar då de flesta poliser för tillfället befinner sig i Stockholm. Efter några timmars strid i Stockholmsområdet skingras röken, och Thorbjörn Fälldin och hans gäng har högst sensationellt vunnit, och de intar riksdagshuset. Sveriges regering och kungahus avsätts. Olof Palme och hans fru Lisbet Palme låses in i en valstuga i Stockholm, och kungaparet hålls fångna på en närliggande förskola med massor av bråkiga barn. Nycklarna till valstugan kastas i Östersjön. Olof Palme lyckades dock snabbt banka sönder valstugans dörr, och ta sig ut. Även kungaparet lyckades senare rymma.

StyretRedigera

Den 7 oktober 1976 utropade sig Thorbjörn Fälldin till Sveriges nya ledare, en president under den inofficiella titeln "Diktatorminister". Riksdagshuset och slottet bränndes ner direkt. Sverige lämnade flera internationella samarbetsorganisationer, och inofficiellt kallades Sverige "Republiken Norrland" av Thorbjörn Fälldin, eller på engelska: "Republic of Norrland". Flera av Sveriges myndigheter, till exepel militär, polis, Skolöverstyrelsen och framför allt Rånartjänst, kom nu under Centerpartiets totala kontroll. Poliser och militärer mutades att stödja Thorbjörn Fälldin. Sveriges huvudstad var i praktiken under dessa år Ramvik. Visserligen var Ola Ullsten Sveriges statsminister mellan oktober 1978 och september 1979, men eftersom han var från Umeå hade han ungefär samma åsikter. Som 13-åring började Lotta Engberg (då Lotta Pedersen) bli alltmer politiskt intresserad, och hennes separatiströrelse Lottapartiet i Överkalix bekämpade även Centerpartiet. Centerpartiet förtryckte svenskar som inte var norrlänningar, och segregerade det svenska samhället starkt. Gränsen drogs vid söder om Dalälven. Om man kom från söder om Dalälven fick man inte gå i skolan särskilt mycket. Det enda de ansågs duga till var att betala pengar till Rånartjänst. Stora delar av Sydsveriges kommunikationsnät bombades sönder. Centerpartiet placerade även ut militära styrkor i områdena söder om Dalälven. Minsta upprorsförsök mot Thorbjörn Fälldin bestraffades med flera års straffarbete i videobutik, vilket inte var så roligt i en tid då video av Studio S utsågs som samhällets syndabock.

MotståndRedigera

Under dessa år representerades Sverige i FN av en sydsvensk exilregering som Tintin ledde från Norge. De norrländska styrkorna invaderade Norge, men Norge fick hjälp av Färöiska och Lichteinsteinska kommandostyrkor ledda av General Schwarzkopf.

1982 års statskuppRedigera

I september 1982 hade folk från söder om Dalälven fått nog. De påstod sig ha segrat i 1982 års skenval. Den svenska exilregeringen lånade norska arméns vapen, och efter en veckas strider lyckades man få majoriteten av den svenska polisen på sin sida. Thorbjörn Fälldin greps av svensk polis, nu återigen ledd av Olof Palme, och dömdes till att bli ersättare för BollkalleRåsundastadion.

SportkarriärRedigera

Thorbjörn Fälddin tävlade för Sverige i Kast med liten skolbänk vid OS för dopade 1975 och 1976. Han tävlade i samma gren för "Repubkiken Norrland" i 1977 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 och 1982. Han vann guldmedlj alla gångerna.