Svinhund.jpg

Svinhundar, Cynosus terribilis, är en art av rovklövdjur av den i övrigt utdöda ordningen Mesonychia, en säregen gren av Artiodactyla som i övrigt består av svin, kameler och nötter (nötdjur), men som blev litet extraordinärt blodtörstiga där i Paleocen, direkt efter att de direkt odugliga dinosaurierna hade blivit ihjälslagna av en ynka liten komet från yttre rymden.

Någon däruppe hade bestämt att artiodaktylerna (klövdjuren, alltså) skulle bli fredliga gräsätare och sopmaskiner åt en konstig hårlös primat i tidernas ände, men Mesonychiderna med de ärofulla svinhundarna i spetsen, kände för litet coolare krubb, så de började titta sig omkring, såg litet klumpiga pantodonter som mest såg ut att ha det svårt i tillvaron, och så började det vattnas i munnen på svinhundarna, under det att de på något egendomligt och anakronistiskt sätt föreställde sig mald pantodont mellan två bruna och välgräddade mjuka skivor av malda grässorter, samt sallad och gurka. Svinhundar och övriga mesonychider stod och diskuterade dessa egenartade visioner, tills svinhundarna gjorde slag i saken, nedlade en pantodont, och började gnaga på kroppen. Därefter var svinhundarnas långvariga och ärorika karriär påbörjad.

Tyska svinhundarRedigera

Schweinhunds är i tyska militärläger specialtränade svinhundar som nedlägger tryffel och andra ondskefulla skogsvarelser som gör livet surt för de annars mycket fredliga tyskarna i Bayern. De brukar marschera i samlad trupp, med bildsköna röster sjungandes den österrikiska folksången Ach federlein, längs de idylliskt vackra skogsstigarna för att göra sitt samhällstillvända värv.

Berömda svinhundarRedigera

Svinhundar gör av lätt begripliga skäl inte något större väsen av sig, se bara på hur eländigt Madonna har det i all sin berömdhet, hon måste bo i en krigsbunker med ett par hundra elitkrigare härröriga från forna sovjetiska Spetznaz-styrkor för att skydda sig från papparazzis, eller tänk bara på Lady Di. Av helt naturliga skäl håller sig svinhundar för sig själva och blir husdjur endast till världens verkliga grädda. Man tror således att alla presidenter från Theodore Roosewelt, t.o.m. nuvarande, Barack Obama, har ett koppel amerikanska svinhundar, swinehounds, specialiserade på Bigfoot-jakt. Den mest berömda av dessa swinehounds lär heta Suido, men ingen vet säkert eftersom han anses vara en av husdjurens Garbos.

Wikipedia har en liknande, besserwissermässig, knastertorr och bedrägligt opålitlig artikel om Mesonychider, full av fördomar och missförstånd!