RubriktextRedigera

Sten är en mycket brandfarlig, kemisk sammansättning och anses vara världens mest sålda produkt.

En av anledningarna till att sten blivit en försäljningssuccé tros vara det låga priset kombinerat med de många beställningsmöjligheterna. Sten kan enkelt beställas via telefon och brev, ioch sedan 1835 även via ett enkelt formulär på Internet.

Stenar uppfanns på stenåldern och tillverkades i så gott som var mans grotta, men idag får sten endast tillverkas av certifierade fabriker. En av världens största stenfabriker ligger i Arvika.

VarianterRedigera

Sten kommer i en mängd varianter med olika form och storlek.

Den 9 oktober 2013 upptäcktes en ny sorts sten. Stenen som nu har fått namnet Rubbas upptäcktes av alkemisten Victor när han letade runt i Max Bäckströms lakan efter den trevliga kvällen de hade tillsammans fredagen innan. Stenen är vit och lite lätt genomskinlig med en mjuk och vätskeliknande konsistens.

Ella Sundbom gillar stenar och äter gräs.

SandRedigera

Sand är den minsta typen av sten, men är ändå den stentyp som tar längst tid att framställa. Stenmassan hetsas upp i speciella ugnar tills den avdunstar och kristalliseras mot kylda glasskivor. Kristallerna skrapas sedan loss med hjälp av specialtränade fåglar.

Eftersom denna process är mycket kostsam och energikrävande har svenska företag experimenterat med så kallade sandlådor där barnarbetare mal sönder stelnad stenmassa med hjälp av hink och spade. Forskare hävdar dock att denna metod kan vara cancerframkallande.

Det finns många fler cancerframkallande metoder, som att kolla på ”Olle Hultgren” och slicka på hans mamma.

SingelRedigera

Singel är en sak som vi på psyklopedin är väldigt säkra på att du är

Ko-StenRedigera

En annan sorts sten som är väldigt vanlig i Ryssland är den typen som består av en ko med mycket könshår. Det är även vanligt att denna sortens sten förekommer i just ditt hjärta

Kemisk beteckning och sten konstantenRedigera

Den kemiska beteckningen för sten är HOE. Man använder sten i sin grundform till att släcka bränder. 2*potatis*sten=get Potatis = 1.49 Sten = 6.674832215*10^29 Get = solens massa = 1.9891*10^30 En annan kemisk betckning på sten är "A.J S.O.M F.A.N och när du trampar på en sten så sprängs det.