Skillnad mellan versioner av "Religion"

4 733 byte lades till ,  1 april 2016 kl. 16.53
Vände om 83.5.86.59s revision 60620 (diskussion)
(Vände om 83.5.86.59s revision 60620 (diskussion))
{{kategorisera}}
{
 
'''Religion''' är filosofier som grundar sig på sagoböcker. Folk som tror på dessa sagoböcker brukar kallas religiösa och lägger oftast ner en stor del av sina liv på att tro på sagoböckerna.
 
De största religionerna kallas för [[kapitalism]], [[kristendom]], och [[islam]].
 
==Teologi==
===[[Kapitalism]]===
 
Kapitalister tror på att universum skapades för att gud skulle konkurrera ut andra universum av andra gudar. Kapitalister tror på att innan man föds på en planet har man en bestämd antal tillgångar, beroende på vilken familj man är född i. För dessa tillgångar kan man sedan köpa liv på vilken planet man vill. Gud skapade universum och kallade planeterna för "utbud". Eftersom gud hade ett stort utbud föll priset och således kom det en stor efterfrågan, som senare höjde priset.
 
===[[Kristendom]]===
 
Kristendom är en judisk sekt som tror att en magisk skäggig gubbjävel i molnen skapade jorden och mannen i hans avbild och kvinnan från mannens revben. De två första människorna kallades för Adam och Eva. De levde i en gård och de fick inte käka frukt av någon anledning, allergi eller nått. Varför Gud ens hade planterat ett fruktträd där är oklart, om ingen fick äta av den.
 
4000 år senare skickade han sin son [[Jesus]] till jorden. Han avrättades. Jesus mamma, Jungfru Maria, blev gravid med Jesus när hon hade varit otrogen mot sin man som inte förstod hur hon kunde vara gravid och Jungfru Maria ville inte berätta att hon varit otrogen, så hon hittade på att en ängel från ovan hade givit henne hennes barn. Trots att det var den sämsta bortförklaringen någonsin så gick han på det.
 
Kristnas heliga skrift är Bibeln, som predikar minoritetsförtryck, kvinnohat och folkmord som något positivt. Det mest kända stycket är där världens första genuina hippie spikas upp på ett kors för att han tycker att man ska vara lite snällare mot varann för en gångs skull.
 
===[[Islam]]===
Islam är en ironisk parodi på [[judendomen]] där man låtsas dyrka en låtsaskompis som heter Allan (arabiska: "gick du på den va?") bara för att driva med folk. Allan har stora byxor och är en jävel på att koka brännvin. Han samlar på vinylskivor med Electric Light Orchestra och har en propeller på ryggen så han kan flyga upp i taket och röka färgflagorna som hänger där. På fredagarna kör han ströget i Vetlanda med sin Volvo 142:a som spann loss en gång 1988. Då svimmade varje [[fjortis]] i Vetlanda. Inom Islam vänder man sig alltid mot Ekenässjön när man ber, för det är där Allan hyr en låtsasgarageplats för Volvon, bakom pizzerian.
 
===[[Mormonerna]]===
Mormonerna eller JKKSDH (står INTE för JustitieKanslerns Kommande SverigeDemokraters Hakkors) är en kristen sekt och den enda sanna religionen. Mormonerna är de enda människorna i hela världen som inte hamnar i helvetet för att ha tolkat kristendomen fel, valt fel väg till [[Gud]] eller valt fel gud/gudar. Mormonerna härstammar från deras söner.
 
===Paradiset och helvetet===
[[Paradiset]] är den plats dit alla troende vill komma. Bilden av paradiset är olika beroende på vilken religion man tillhör. Buddhister och hinduer föreställer sig paradiset Nirvana/Moksha där man i praktiken varken upplever något paradis eller något annat. Många andra olika religioner föreställer sig alla Guds himmelrike. Dessa religioner är de som har rätt uppfattning, det är Guds himmelrike och inget annat som är paradiset. Det är dock bara mormonerna som kommer till [[himlen]] - alla andra kommer till [[helvetet]] där de tvingas agera tjänstefolk åt [[Djävulen]] och äta en så äcklig kombination som sallad med ananas i. Lönen består av att tillåtas festa loss och spela kort under de två timmar på dygnet man är ledig - när man ändå har hamnat i helvetet har man ju inte längre något att förlora. I himlen däremot tillåts mormonerna spendera hela dagarna på gudstjänst i lyxkapell och göra allt de gjort efter varje gudstjänst när de levde utan att någon tittar snett på dem. Det kan exempelvis vara att hoppa hage, hoppa hopprep med ramsor, leka kurragömma och kull och allt annat av det absolut roligaste man kan göra här i livet - det inkluderar dock naturligtvis inte destruktiva självskadebeteenden som fest och kortspel. Helst undviker de även fotboll eftersom det är så våldsamt och konfliktskapande.
 
==[[Kissgranskning]]==
[[Kissgranskning]] är en religion som av massor av [[ateister]] (utom [[Kontrateistus Maximus]] förstås) påstås vara [[vetenskap]]lig.
{{Stub}}
[[Kategori:Dåliga saker]][[Kategori:Idioti]][[Kategori:Farliga saker]][[Kategori:Fruktansvärt farliga saker]]
 
[[ar:الدين]]
44

redigeringar