Skillnad mellan versioner av "Psykiatri"

1 105 byte lades till ,  5 december 2014 kl. 14.31
Förvirringsknep
(kategori)
(Förvirringsknep)
 
 
Ett annat av psykiatrins favoritdebattknep är påståendet att den skulle vara "vetenskapligt bevisad". Psykiaterna hänvisar till [[hjärna|hjärnscanningar]] men struntar i att hjärnskrynklarna helt enkelt kan använda propagandaknepet ovan till att tvinga de flesta "patienter" att bete sig "hjärnskadat" och att det finns vissa symptomfria personer med hjärnskador. Psykiaterna hänvisar till [[DNA]]-studier och tvillingstudier, men struntar i att det kan vara små detaljer i exempelvis utseende eller lukt som går i arv och blir föremål för kulturellt formade stereotyper underblåsta av samma propagandaknep om att "inte kunna rå för". Psykiaterna hänvisar till att shizofreni finns hos 1% av befolkningen i hela världen, men struntar i att genetisk variation är mycket lättförändrad med avel och inavel, att olika gruppstorlekar och religionsförföljelsegrader bör ha gynnat olika andelar sektledare och att psykiatrins propagandaknep har nått alla kulturer som inte är för isolerade för att ens kunna nås av de etikbundna antropologerna inom de närmaste åren.
 
==Förvirringsknep==
 
Psykologin/psykiatrin använder en massa [[språk]]liga förvirringsknep för att slingra sig undan kritik genom att ordmärka kritiken. Ett av knepen är just att prata som om psykologi och psykiatri var helt olika saker. Det är som om kyrkan skulle prata om [[präst]]erskap och [[biskop]]skap som två helt olika saker utan att ha något ord för [[kristendom]]en som sådan (och då inte heller för sig själv som institution, "kyrkan").
 
Ett annat knep är allt ordklyveri om stämplar. Psykiaterna skiljer mellan "normal variation", "ovanlig normal variation", "psykiska funktionsnedsättningar", "psykiska sjukdomar" och så vidare, allt för att dölja att alla stämplarna är delar av samma stämpleri. För att lägga till ännu mer förvirring skiljer de mellan "psykiskt sjuka som inte kan rå för sina handlingar" och "psykiskt sjuka som kan rå för sina handlingar", och mellan "psykiskt sjuka som ska låsas in" och "psykiskt sjuka som får släppas ut" och så vidare och så vidare och så vidare och så v[[punkthelvetet|...............................]]....
 
== [[Pengar]] ==
Anonym användare