Skillnad mellan versioner av "Scientologi"

846 byte lades till ,  2 december 2014 kl. 08.29
Grundade sekt efter ekonomiska problem, fick mutor från psykiatrin.
(Grundade sekt efter ekonomiska problem, fick mutor från psykiatrin.)
 
== Historia ==
Scientologi är en nyreligiös rörelse skapad av den amerikanske science fiction-författaren L. Ron Hubbard. Den primära organisationen som förespråkar scientologi är Scientologikyrkan, en organisation grundad av Hubbard, medan oberoende grupper som använder Hubbards material kollektivt kallas [[''den fria zonen'']]. Hubbard utvecklade scientologiläran 1952 då han skrev sci-fi-romaner. Han skapade denna religion i ett försök att få [[kristendom]] att se löjlig och orealistisk ut. Boken [[Avatar]] blev då en bok som skulle visahandla på hurom blåa varelser tror på en galen religion och därmed idiotförklara den kristna tron. När boken sedan blev till film efter lite publicitet, började folk att tro på religionen som beskrevs i filmen och de trodde på den uppenbart galna bild som Hubbard försökte skapa av sin egna påhittade religion som egentligen var tänkt att förespråka om [[ateism]]. Misslyckandet ledde till att folk nu hade ännu en fanatisk religion att tro på, i stället för att tycka att religion är löjligt. Hubbard blev dock mutad precis innan han tänkt avslöja den stora "bluffen". detta ledde till att religionen utvecklades och att han själv nu badar i pengar tack vare att de djupt troende Scientologerna använder sig av filmen Avatar som någon slags "bön" och måste se den på bio varje dag.
 
När Hubbards försäljning av sina science fiction-böcker gick dåligt och han började få ekonomiskt trubbel, kom han att tänka på att [[religion|religiösa]] [[Kategori:Galna sekter|sektledare]] tjänade [[pengar]] på att få [[människor]] att faktiskt tro på sagorna de berättade. Hubbard insåg att det kunde vara något för honom och hans ekonomi. Så han gjorde vissa ändringar i sina historier för att anpassa dem till "give me your money"-mallen, och så började han att predika dem för [[UFO]]-[[idiot]]er. Och så var scientologin som sekt född.
 
Att den nya sekten var så fullständigt knäpp fick vissa andra grupper, som ville försvara sina egna dumheter genom att ge ett falskt sken av att vara det enda alternativet till något ännu knäppare, att bli intresserade. Dessa grupper började att bjuda över varandra i vem som kunde muta Hubbard med den största summan pengar, för att få honom att i scientologins namn förklara [[krig]] mot just dem (som han egentligen inte alls brydde sig om, än mindre hatade). Psykiatrin vann budgivningen genom att betala Hubbard mångmiljardsummor i [[USA|amerikanska]] [[dollar]] och dessutom muta så många domstolar att Hubbard i praktiken fick immunitet på livstid. Som tack började Hubbard, precis som han lovat, att låtsas hata psykiatrin och ta över så mycket som möjligt av den antipsykiatriska rörelsen inifrån, för att i enlighet med sitt löfte till psykiatrin få antipsykiatrin att se knäpp ut. Dock lyckades han inte ta över Mad in America, och det var tur. Synd bara att han lyckades ta över alla antipsykiatriska grupper i [[Sverige]], men vi får väl skapa nya utanför scientologernas [[Djävulen|jä##a]] [[tentakler]].
 
== Hemliga läror som skrevs till Avatar ==
Anonym användare