Skillnad mellan versioner av "Scientologi"

1 026 byte lades till ,  19 juli 2010 kl. 13.22
ingen redigeringssammanfattning
{{Q|I Sovjetryssland är det Scientologin som inte tror på '''DIG'''!!|Rysk Reversal|Scientologi}}
 
'''Scientologin''' verkar vara den mest vanliga religionen i världen. IDen storär settskapad verkar detoriginalmanuset till utfilmen [[Avatar]] och sägs ha hjärntvättat alla biobesökare efter att aktaha sett filmen i 3D till att få onda själar som orsakar bl.a. [[Världsfattigdom]] sigoch föroljeläckage vätebomberi ellerden nåtmexikanska liknanadegolfen.
 
 
== Historia ==
Scientologi är en nyreligiösny"religiös" rörelse skapad av den amerikanske science fiction-författaren L. Ron Hubbard. Den primära organisationen som förespråkar scientologi är Scientologikyrkan, en hierarkisk organisation grundad av Hubbard, medan oberoende grupper som använder Hubbards material kollektivt kallas [[''den fria zonen'']]. Hubbard utvecklade scientologiläran 1952 då han var manusförfattare till sci-fi-romaner. Han skapade denna religion i ett försök att få [[kristendom]] att se löjlig och orealistisk ut. Boken [[''Avatar'']] blev då en bok som skulle visa på hur blåa varelser tror på en efterträdaregalen tillreligion hansoch tidigaredärmed systemidiotförklara förden självhjälp,kristna dianetiktron. När boken sedan blev till film efter lite publicitet, började folk att tro på religionen som beskrevs i filmen och de trodde på den uppenbart galna bild som Hubbard karakteriseradeförsökte senareskapa scientologiav sin egna påhittade religion som egentligen var tänkt att förespråka om [[ateism]]. Misslyckandet ledde till att folk nu hade ännu en "praktiskfanatisk religiösreligion filosofi"att ochtro grundenpå, i stället för enatt nytycka att religion är löjligt. ScientologiHubbard blev dock mutad precis innan han tänkt avslöja den stora "bluffen". detta ledde till att religionen utvecklades och att han själv nu badar i pengar tack vare att de djupt troende Scientologerna använder sig av auditing,filmen enAvatar spirituellsom rehabiliteringsfilosofi,någon ochslags täcker"bön" ämnenoch såsommåste moral,se etik,den avgiftning, utbildningbio ochvarje ledarskapdag.
 
== Hemliga läror som skrevs till Avatar ==
"De flesta av de mer avancerade lärorna inom scientologin kretsar kring traumatiska minnen från tidigare liv som orsakats av fientliga utomjordiska civilisationer som hjärntvättat thetanerna med olika "'implantat"'.
 
Information om innehållet i de högre nivåerna hålls hemlig för allmänheten och medlemmar på lägre nivåer. Innehållet i dessa högre nivåer har dock gjorts tillgängligt - bland annat på internet - av personer som lämnat scientologirörelsen. De har även förekommit som bevismaterial i långdragna rättsprocesser." (citat från Avatar)
 
== Incident I ==
== Källor ==
* [http://sv.wikipedia.org/wiki/Scientologi Scientologi]
* [http://www.imdb.com/title/tt0499549/.com Avatar]
* [http://www.scientology-stockholm.org/ Scientologikyrkan, Sverige]
 
[[Kategori:Galna sekter]]
[[Kategori:Religion]]
[[Kategori:Astrologi]]
[[Kategori:Film]]
[[Kategori:Litteratur]]
78

redigeringar