Skillnad mellan versioner av "Bil"

1 957 byte lades till ,  30 november 2009 kl. 12.41
"Riv-start", s.a.s.
("Riv-start", s.a.s.)
En '''bil'''' är en häst av järn och andra metaller och beståndsdelar, med vilken man rider omkring på vägen och hälsar till andra ryttare, samt åker från plats A till plats B, via en massa platser som ligger emellan A och B, de ligger så att säga "på vägen". På en normal häst av kött och brosk sitter man på ovansidan, men i bilen sitter man i magen på järnhästen, och tittar ut genom ögonen på hästen. Hästen är ganska dum, så ryttaren får tänka i stället för hästens hjärna, som inte finns. I stället för hovar finns det fyra runda skivor som i jojoar, men utan snöre så att skivorna inte studsar fram och tillbaka som i en jojo, utan snarare ligger still och snurrar. På dessa jojoskivor rullar bilen fram. Framför sig har man ett betsel, ett styre, som ser ut som en annan jojoskiva. Den snurrar man fram och tillbaka, så om man vill styra hästen till höger så snurrar man motsols och tvärtom om man vill åt andra hållet. Man måste då se till att bilen håller sig på alla väl valda platser mellan A och B så att man inte hamnar på plats C, vilket brukar vara lerigt och fullt av kvistar och grenar. På plats C vill man inte vara.
{{Q|I Sovjetryssland kör bilen '''DIG!!'''|Rysk Reversal|bil}}
 
{{Q|Backar du in i trädet så får du mindra baggageutrymme|Martin Ljung|gammal god visdom}}
Hästen dricker soppa, men den går inte att äta av människor, eftersom den inte innehåller hårda bitar, och är giftig. Endast järnhästar dricker sådan soppa, eftersom den smakar så illa och smartare varelser inte kan uthärda lukten. Sådan soppa köper man litervis vid mackor som är för stora och hårda för att man skall kunna äta dem. I dessa mackor finns det ofta en finnig varelse med en bäng mössa, som man går till och lämnar fram en papperslapp till när man har tagit soppa, och säger snälla och trevliga saker till. Annars kan det gå illa, då kan det komma järnhästar efter en som stoppar den egna järnhästen, och så tar de med en och stoppar i en bur så att man får titta på publiken, medan denna publiken kastar godis till en.
{{Q|Vi sitter i samma bil, vi sitter i samma bil, tusen år och tusen mil, vi sitter i samma bil.|Bo Kasper|bilar}}
 
{{Q|Kon gick sakta mot bilen. Det var först senare jag fick veta att den inte var riktigt klok.|Skadeanmälan till försäkringbolag}}
När man gått och pumpat in soppa i munnen på bilen, munnen sitter där bak på sidan, men eftersom bilen är så dum så säger den inte till när den är mätt, utan det bara sprutar tillbaka till slut, så måste man vara mycket försiktig att denna äckliga soppan inte sprutar ut på de egna byxorna.
 
Sen går man in i hästen och vrider på litet spakar och knappar, så börjar bilen gnägga, och sedan börjar den spinna som en katt, fast mer, som en tiger, om tigrar hade spunnit, vilket de inte gör.
 
{{fix}}
 
'''Bil''' är ett fordon som man i [[Sverige]] sedan den 1 juli [[2003]] får köra från man fyllt fem år. Körkortsutbildning finns på [[förskola|förskolan]], och genomförs där på [[BMX]]-[[cykel]] med stödhjul. Det räcker enligt nuvarande regler att man lyckas cykla en meter så tillåts man även köra bil i trafiken. På så vis slipper föräldrarna att lämna bilen på dagis. Barnen kan dock om de vill låna fröknarnas bil och övningsköra.
 
==Miljöproblem==