Skillnad mellan versioner av "Olympiska spelen"

14 togs bort ,  9 oktober 2009 kl. 15.41
→‎Historia: Inte motbjudande
(→‎Historia: Inte motbjudande)
 
==Historia==
{{Motbjudande}}
 
OS grundades [[240.f.kr]] [[Antikens Grekland]] av [[Oluketius Ostius]] vid staden [[Olympia]]. I början ansåg många OS vara motbjudande därför att folk då sprang nakna. OS angerades då ute på någon äng. Om någon råkade gå förbi måste personen blunda och många kvinnor blev intressade. OS angerades varje år då i [[Antiken]]. Sen 2 år efter började folk bygga en OS-arena som tog 3 år och bygga som blev klar [[235.f.kr]] så att folk slapp blunda om man gick för i skog eller ängen.
 
Många folk köade [[biljetter]] som såldes över hela [[Grekland]] till OS och det va mer kvinnor än män som tittade på de ville ha fler män som ska titta OS. Då bestuldade de att kvinnor fick delta i OS och männen ska även också titta på det då ökade det fler män som tittar på OS och fler deltagare för se på kvinnor. Under denna tid klassades OS som [[porr]] för de sprang nakna för att en del tyckte det va motbjudande på att kolla på OS. År [[216.f.kr]] va det en deltagere som dopade sig och då vann personen deltog 3 ggr i OS.
 
År [[212.f.kr]] infördes det dopingkontroll inte via [[maskin]]er det va på annat sätt. Om man dopade sig då dömdes man till döden och priset blir fråntaget då fanns inget [[OS för dopade]] då. År [[154.f.kr]] införsdet att man fick använda [[kalsonger]] i OS så deltagarna slapp gå [[naken|nakna]] för OS-delagare inte skulle få {{Cdolt|stånd*****}} vingar och att pulikerna inte jämt ska gå på toa under machten så det inte blir {{cdolt|kåta****}} galna och det minskade på motbjundeheten och fler folk björde titta på det då tilllåts även att [[slav]]ar fick titta på OS gemon [[fängelse]] [[hål]]lan. [[460.e.kr]] kom [[Rommariket]] och lyckades de okupera Grekland och slåg ner OS-arenan och så OS försvann som sen åter upplivedes [[1796]].
 
=== Återupplivningen ===
[[1792]] startades OS föreningen i Grekland som planerade att återuppliva OS igen i Grekland i Aten då planerades de kom på beslut att göra det då [[1796]] att Återuppliva OS och att få folk från andra länder att delta. Då fanns det bara 14 grenar som ex. [[friidrott]], [[Psykling]], [[Simning]], [[Snacka]], [[Strycketräning]], [[Gymnastik]], [[Boxning]], [[Dans]], [[Skytte]], [[fäktning]], [[Flygning]] och [[grävningGrävning]] det va en av dom enda sporten som då. Det fanns bara en två personer från [[Sverige]] som deltog då.
 
 
== Regler ==