Skillnad mellan versioner av "Religion"

606 byte lades till ,  9 juni 2009 kl. 16.41
Påbörjar en omskrivning.
(Ny sida: Religon är en grej som andra grejer tror på. En grej kan vara allt från din farmor till en brödrost till en gubbe som sitter naken på ett moln hela dagarna med endast sitt skägg till ...)
 
(Påbörjar en omskrivning.)
{{kategorisera}}
Religon är en grej som andra grejer tror på. En grej kan vara allt från din farmor till en brödrost till en gubbe som sitter naken på ett moln hela dagarna med endast sitt skägg till sälskap.
 
'''Religion''' är filosofier som grundar sig på sagoböcker. Folk som tror på dessa sagoböcker brukar kallas religiösa och lägger oftast ner en stor del av sina liv på att tro på sagoböckerna.
 
De största religionerna kallas för [[kapitalism]], [[kristendom]], och [[islam]].
== Gudar ==
Grejerna inom varje religon brukar kallas gudar. En gud är en grej som folk tror på. Om någon bevisar att en gud finns finns han inte. För gud finns bara om någon tror på honom men om ingen tror på honom utan vet att han existerar existerar han inte längre.
 
==Teologi==
===[[Kapitalism]]===
 
Kapitalister tror på att universum skapades för att gud skulle konkurrera ut andra universum av andra gudar. Kapitalister tror på att innan man föds på en planet har man en bestämd antal tillgångar, beroende på vilken familj man är född i. För dessa tillgångar kan man sedan köpa liv på vilken planet man vill. Gud skapade universum och kallade planeterna för "utbud". Eftersom gud hade ett stort utbud föll priset och således kom det en stor efterfrågan, som senare höjde priset.
== Profet ==
 
En profet är en grej som gjort något fint för en grej. Det kan vara allt från att gå på vattenbaserade drycker till att flytta berg med telepatiska krafter till att ge ut gratis mobiltelefonabbonemang åt folket.
===[[Kristendom]]===
 
Kristna tror att en magisk skäggig gubbjävel i molnen skapade jorden och mannen i hans avbild och kvinnan från mannens revben. De två första människorna kallades för Adam och Eva. De levde i en gård och de fick inte käka frukt av någon anledning. Varför Gud ens hade planterat ett fruktträd där är oklart, om ingen fick äta av den.
 
4000 år senare skickade han sin son [[Jesus]] till jorden. Han avrättades.
 
===[[Islam]]===
???
 
{{Stub}}
rollback
1 619

redigeringar