Skillnad mellan versioner av "Whisky"

1 163 byte lades till ,  10 maj 2009 kl. 11.25
m
Återställde redigeringar av 208.77.19.50 (användardiskussion) till senaste versionen av 130.232.122.160
(Vandaliserar till "kukar är oftast mellan 12 och 22 cm. Posta detta på 10 andra internetsidor och morgondagen kommer att bli din bästa någonsin!")
m (Återställde redigeringar av 208.77.19.50 (användardiskussion) till senaste versionen av 130.232.122.160)
Whisky är en skotsk klar, gulbrun alkoholdryck med en lätt bitter eftersmak av lätt svettigt sofftyg. Drycken framställs traditionellt genom jäsning av majsblast, och destilleras därefter för att uppnå en liknande smak som man eftersträvar. I brist på majs används även bajs, och i yttersta nödfall antänds även näven.
kukar är oftast mellan 12 och 22 cm. Posta detta på 10 andra internetsidor och morgondagen kommer att bli din bästa någonsin!
 
Ordet whisky kan härledas från det finska ordet tiski, som betyder disk. Detta dock med mycket god vilja. Däremot har det konstaterats att vatten spelar en viktig roll vid tillverkningen av den ädla drycken, och att kasta vatten kan ge klara accosiationer till kiss- och bajshumorn.
 
Drycken har nämnts i litteraturhistorien. Namnet stavas med ett H efter den första bokstaven, som i sin tur är W. Den sista bokstaven är Y, medan R inte änvänds överhuvudtaget. Isbjörnar intar sällan whisky, men å andra sidan har det inte alls dokumenterats att drycken skulle spela någon roll i djurriket.
 
Avslutningsvis kan konstateras att drycken som sådan tyvärr inte är speciellt god. Men man kan gott anta att dryckens tillerkare, som genom århundraden av passionerad bryggning, destillering och provsmakning, ändå gjort sitt bästa. Alla kan inte lyckas, och på kulinarismens ädla domäner måste även finnas rum för karaktärslöst blask.