Skillnad mellan versioner av "Frigolit"

372 byte lades till ,  31 december 2008 kl. 13.26
ingen redigeringssammanfattning
m (robot Lägger till: en:Styrofoam, pl:Styropian)
'''Frigolit''' är ett [[material]] som uppfanns år [[1980]] av [[Saab]]. Eftersom frigolit är väldigt lätt så används det i flygplanskroppen på [[JAS 39 GREPEN|JAS 39 Grepen]]. Det anses även vara ett utmärkt material att tillverka [[kassaskåp]], [[trottoar]]er och [[sopkvast]]ar av. Frigolit tillverkas genom att man kör hälften [[Ahlgrens bilar]] med utgånget [[bäst före-datum]] och hälften [[trälim]] i en [[mixer]] i ett par timmar.
 
En stor nackdel med frigolit är dock den stora risken att drabbas av akut [[frigolitförgiftning]] om man bär kläder (t.ex. [[cykelhjälm|huvudbonader]]) av frigolit allt för ofta. Frigolitförgiftning leder i de allra flesta fall till döden. När detta uppdagades ledde det till rättsliga processer som kom att bli mycket dyra för Saab. Därför tillverkas även Saabs [[bil]]ar av frigolit idag för att spara pengar åt utfattiga Saab.
 
Eftersom folk trots detta inte kunde sluta tugga på frigolit uppfanns på 90-talet en ätlig variant, vanligen stavad med två g:n, som är formad som platta runda kakor. Den går att hitta i alla snabbköp med självaktning och [[ICA]]. Folk säger att ätfrigolit är helt näringsfritt, eftersom det ju är helt smaklöst, och allt som är smaklöst ju är helt näringsfritt. Sanningen är att ätfrigolit innehåller multiplikativa kolhydrater av en speciellt smakhämmande sort som tillsammans med magens svavelbakterier snabbtransmuterar luftradon till bly, vilken snabbt lägges på ätarens vikt.
 
[[en:Styrofoam]]