Skillnad mellan versioner av "Frigolit"

14 byte lades till ,  9 maj 2007 kl. 09.05
m
ingen redigeringssammanfattning
(Ny sida: '''Frigolit''' är ett material som uppfanns år 1980 av Saab. Eftersom frigolit är väldigt lätt så används det i flygplanskroppen på JAS 39 GREPEN. Det anses även vara e...)
 
m
'''Frigolit''' är ett material som uppfanns år [[1980]] av [[Saab]]. Eftersom frigolit är väldigt lätt så används det i flygplanskroppen på [[JAS 39 GREPEN|JAS 39 Grepen]]. Det anses även vara ett utmärkt material att tillverka [[kassaskåp]], [[trottoar]]er och [[sopkvast]]ar av. Frigolit tillverkas genom att man kör hälften [[Ahlgrens bilar]] med utgånget [[bäst före-datum]] och hälften [[trälim]] i en [[mixer]] i ett par timmar.
 
En stor nackdel med frigolit är dock den stora risken att drabbas av akut [[frigolitförgiftning]] om man bär kläder (t.ex. [[cykelhjälm|huvudbonader]]) av frigolit allt för ofta. Frigolitförgiftning leder i de allra flesta fall till döden. När detta uppdagades ledde det till rättsliga processer som kom att bli mycket dyra för Saab. Därför tillverkas även Saabs [[bil]]ar av frigolit idag för att spara pengar åt utfattiga Saab.
72

redigeringar