Spanska Inkvisitionen

”Inkvistionen? Ja, den ja. Det var tider det! Vi åt små barn och var allmänt höga.”

~ Josef Stalin om Spanska Inkvisitionen

”Den var jag inte beredd på.”

~ August Strindberg om Spanska Inkvisitionen

”Jag kan signera inkvisitionen!”

~ Den spanska kungen om Spanska inkvisitionen

”Jag var inte beredd på det.”

~ Göran Persson om Spanska Inkvisitionen

”I Sovjetryssland bränns Inkvisitionen på bål av DIG!!

~ Rysk revers om Spanska Inkvisitionen

”Ingen anar den spanska inkvisitionen!”

~ Den spanska inkvisitionen om Spanska Inkvisitionen

Spanska Inkvisitionen var en utrensing av hexadecimala tal på 1600-talet. Dock misstolkade några detta och brände häxor istället, vilket ledde till ett lyft i den spanska ekonomin, då häxorna bara levde på bidrag.

AnledingRedigera

Anledningen till Spanska Inkvistitionen sägs vara att den dåvarande påven ogillade pannkakor. Vad det har att göra med Spanska Inkvistitionen är oklart, men historiker har fått fram bevis som pekar mot Mariestad. Dock skrattade Göran Persson hjärtligt åt sina gamla minnen i Gun-Britts tv-hörna, vilken var helt ostädad. Detta beror troligtvis på bristande genusperspektiv.

KritikRedigera

Spanska Inkvistionen har fått kritk för att ha varit omänsklig, brutal och ofeministisk. Alla vet ju dock att detta bara är struntprat, då häxorna som dog var försäkrade och fick ersättning från Inkvistionen i form av en T-Shirt där det stod; "Jag överlevde Spanska Invistionen och allt jag fick var den här smutsiga t-shirten". Det har dock diskuterats om detta kan ha varit ett skämt från Inkvisitionens sida. Disskusionen resulterade i en halväten äpplepaj och en illaluktande kanna med gammal jorgubbsaft, vilket var synd då den verkligen hade potentional. Jaja, shit happens. Glöm då inte, förutsatt att det skedde på rätt plats, att spola.