Slemhögar är en undergrupp av primaterna Homo sapiens. Slemhögar gillar att ha på sig DC-skor, som är skor som är grundlagtligt byggda av toapappersrullar. Slemhögar har också en tendens att söka sig till arten fjhortis fulicus, även kallade fjortisar, eftersom att dem lyssnar på samma förskräckliga, öronbedövande, uttjatade, cp-störda r'n'b-musik, även kallat fjortisdunk. Slemhögar lyssnar även på dem primitivt utvecklade rap-artisterna som mumlar saker ingen förstår i sin begangnade studiomikrofon. Ett exempel på hur det kan låta om rap-artisterna:

"hurrdurrudurrdurr-pissoar"

Slemhögarnas känneteckenRedigera

Bär oftast sina jeans, rastabyxor eller team-sportia byxor nere vid knäna, det ser ungefär ut som att dem har bajsat på sig.

Dem håller oftast ihop i gäng, gärna tre till fyra personer, ofta mycket stora längd och fetma-skillnader emellan dem. Ibland brukar till och med den kortaste killen och den längsta killen vara ihop.

Om det finns lite äldre i gänget brukar oftast dem röka och dricka Monster-energy på samma gång, det vill säga ciggaretten i näsan och Monster-energy drickan i öronen.

Ibland kan det även hänga med tjejer i slemhögs-gänget, men dem är oftast av den andra undergruppen, fjhortis fulicus, och klänger sig ofta fast på den äldsta i slemhögsgängets rygg. Har även funnits i knät på den äldsta.