”Öh.. hehe... mycket vackert... rösta på mig!”

~ Göran Persson om Sibirien och ryska thailuder

”Det var hårda bud, vodka och snö, snö och vodka... På sommaren fick vi nöja oss med bara vodka. ”

~ Fjodor Dostojevskij om sin exil i Sibirien

BakgrundRedigera

Sibirien skapades av tre visa män (i folkmun kallas de även för Bush, Tony Blair och Göran Persson.) för att hedra Nobels fredspristagare 1930 Josef Stalin. Sibirien är nu ett gigantiskt område utanför Thailand som under Andra Värdskriget användes till förvaring av Japans potatisförråd. Tre år senare blev Sibirien sjävständigt under Asiens första vänster liberala demokrat partiledare, Fjodor Dostojevskij, än mer känd för sina uttömmande personliga romaner om en nedrig existens i Havannas kriminella värld. Sibirien blomstrade snabbt under Dostojevskijs ledarskap och blev inom fem år världens störta exportör av svartvinbärsjuice och fotbollar. Rykten säger att Dostojevskij, innan han slet sig fri från Josef Stalin, var en välkänd kubansk författare och satt i exil i Sibirien, i Omsk, en stad berömd för sina utsökta peruker. Det sägs att det finns tillräckliga bevis för detta i sådana böcker av honom som "Brott och Straff" (även känd med tillägget "En Knarklangares Bekännelser"), "Fattiga Stackare" (oftast publicerad med undertiteln "Ännu En Knarklangares bekännelser"), "Idioten" (ibland under annan titel - "En Misslyckad Knarklangare Bekänner") samt den kanske mest berömda av dem alla: "Bröderna Karamazov". Den sista romanen är även känd som mänsklighetens första roman om homosexuell incest. Under Fjodor Dostojevskijs ledarskap 1933 - 1990 växte Sibirien till sig, nu är det dubbelt så stort som Kina och fem gånger så stort som Ryssland. Ett vanligt misstag som många gör, är att anse Sibirien vara en del av Ryssland. Det är inte sant eftersom Sibirien från och med 1983 har deltagit i Melodifestivalen och måste därför äntligen anses som ett självständigt furstendöme.

TurismRedigera

Sibirien är ett exotiskt semester paradis beläget långt bort åt helvete. Där kan man med hjälp av ett nummer inbränt i pannan njuta av sina två semesterveckor om året på ett kungligt sätt. Sibirien är mest känt för sina turistanläggningar kända som Gulags. Gulagsen erbjuder även areob samt anareob träning. Det finns många alternativ att välja mellan för turisten med speciella krav på omgivningen. Du kan springa över stängslen, bryta is, hoppa över gropar, flytta sand, dansa tango eller lyfta sten. Gulags kostexperter kan också ge dig en ordentlig och väl fungerande bantningskur.


ShoppingRedigera

Den välkända vodkan finns i stora kvantiter och är extremt billig (kan orsaka blindhet, diarre, mensvärk, huvudvärk, ledvärk, lugncancer, epilespi och tre olika sorters depressionersamt plötslig död). I Sibirien finns den en vodkafabrik i varje gathörn, och finns det inget gathörn, så ligger vodkafabriken i huset istället. Finns det inget hus, tillverkas vodkan i uthuset. Finns det inget uthus tillverkas vodkan i samma badkar som korna dricker ur. Vodka rekommenderas att intas så tidigt på morgonen som möjligt av många kända statliga läkare i forna Sovjetunionen och därefter bör man hålla intaget till minst en halv liter i timmen. Om man dagen efter upplever något av en baksmälla, är det bäst att inte sluta dricka för att inte behöva vara tvungen att återvända till verkligheten, utan hellre dricka två glas rött sött vin. Den här sortens drickande kan lätt leda till storhetsvansinne och politiska ambitioner, som till exempel skomakaren Vladimir Lenin drabbades av en mörk kväll i Petrograd. Enligt andra källor är Lenin bara en i mängden av alla de män, däribland märks sådana labila personligeter som Fjodor Dostojevskij, Leo Tolstoj, Joseph Brodskij, Alexander Pusjkin, Alexander Blok, Anna Ahmatova och popgruppen T.A.T.U, som funnit lyckan genom att ta vägen genom Sibirien och sedan kämpat sig upp för att vinna respekt av folket och annan allämhet.
Billig arbetskraft och prostituerade (i form av ryska thailuder) finns det mängder av eftersom Sibirien ligger där Thailand låg under 1800-talet. Bland andra platser som tidigare har legat på samma ställ kan noteras bland annat Las Vegas, Skattemyndigheten och ICA Maxi Stormarknad.