Något sorts renknullande patrask upp i norr ~ SVT

De bör deporteras till Nordpolen för andra människors säkerhet ~ GT

They need to build a wall! ~ Donald Trump

!!OBS!! Ej att förväxla med eskimåer.

Översikt: Samer (även lappar) är en människoart som lever i de norra delarna av den Skandinaviska halvön, Finland och Kolahalvön i Ryssland. Samerna har hittat på ett eget land som de kallar för Sapmi, detta land är dock bara fake. Egentligen vet man inte särskilt mycket om samer. Personer som Fredrik Reinfeldt, Kikki Danielsson och Gustav III har däremot varit på expeditioner i vildmarkerna i norr och har då fått reda på följande grundläggande information:

Saker som samer gillar: Renar,islam ,moskéer,skog, snö, löjliga tofflor, svamp, pinnar, jojk, kottar, fjäll, fisk

Saker som samer ogillar: Järngruvor, Kanarieöarna, alla människoarter som inte är samer, skidåkare, COOP

Samerna planerar också att ta över hela polarzonen och bilda ett eget imperium där de kan leva ett ociviliserat liv i ett samhälle utan infrastruktur där de deussutom slipper alla andra störande människoarter.

Olika slags samer:

Det är viss skillnad på samer i Ryssland, Sverige, Norge, och Finland. De finska och svenska samerna är ungefär likadana. De gnäller om rättigheter, gosar med sina renar, kör skoters, kräver mark, jagar bort svampplockande norrlänningar och bygger egna små samhällen som helt och hållet saknar infrastruktur, bestående av eld, kåtor, snö, moskéer överallt, kottar och ibland pinnar. Det finns vissa krav för att få bo i en sameby, t.ex att bära färgglada, fåniga kläder, vara muslim, prata samiska och utöva speciella kulturella ritualer lite då och då. Även om en person flyttar till en samisk by och integrerar sig fullt med dess innevånare, så kan denne aldrig bli en äkta same då man måste födas som en. Hur man än kämpar och sliter så kommer man aldrig lyckas, man förblir låtsassame.

De norska samerna däremot, vet ingen särskilt mycket om. Under våren 1997 gjorde dock Fredrik Reinfeldt ett besök hos dessa, och han beskriver dem som ett par paranoida, ociviliserade, alkoholiserade, vita smurfar med något lägre IQ än de svenska och finska samerna, ett genomsnitt runt 82.

De ryska samerna är ganska chill. De är aningen alkoholiserade de också, men de har åtminstone hållit käften sedan 1956 då de förlorade en kupp mot Murmansk. Samerna lyckades inte ta över staden för de var långsamma samt ammunitionen var mycket dålig. Dessutom ä det ju kanske inte en jättebra idé att mucka med Sovjetunionen, titta bara hur det gick för Adolf Hitler den stackarn. I vilket fall som helst kände sig samerna mycket ägda efter denna händelse. Trots det så försökte de sig på att invadera Murmansk år 2012, men Vladimir Putin tillsammans med en berusad Fredrik Reinfeldt lyckades besegra dem.

Ytterligare information om samer:

Samerna är Sveriges så kallade urinnevånare och därför ska de tydligen ha rätt till en massa mark uppe i Norrland, trots att Sveriges övriga urinnevånare, exempelvis skåningar, inte har några som helst särskilda eller anpassade rättigheter till mark i Skåne. Skåningar är helt enkelt inte tillräckligt fina som samerna är, vi kan lika gärna skänka dem till Danmark, det var ju faktiskt danskt ifrån början.Till och med FN (Förenta Nationerna, kallas även Fåntrattarnas Nonchalans och fjortisarnas nationalförbund) har definierat samerna som en urbefolkning. De har ett eget språk samiska, som förövrigt håller på att dö ut på grund av att det låter helt mongo, samt de har en egen religion som går ut på bland annat exorcism, renskötsel, fula sånger och förtäring av hjortron, renar samt fjällripor.

Samerna har bott i norra Sverige, Norge, Finland och Kolahalvön i Ryssland i tusentals år. De har genom årtusenden och århundraden blivit utsatta för förtryck, precis som indianerna i Amerika blev under flera hundra år. Skillnad är då att 99,99% av alla samer har överlevt tortyren under tusentals år. Samer är riktigt seglivade jävlar, man blir nästan (notera, NÄSTAN) lite imponerad av att de klarat sig såhär länge. Det ryktas att de är odödliga.

Samernas parti:

Samerna har också ett eget parti, Samedemokraterna (SD) vilka är mycket rasistiska mot alla som inte är samer. Partiet bildades under 1700-talet då svenskar enligt samerna själva invaderade Norrland för att bryta järnmalm. Sverige behövde ju pengar, detta var en svår tid och landet var extremt fattigt, BNP per capita låg på ungefär 16,56 USD, men inte fan hade samerna någon sympati för svenskdrägget. Samerna ville absolut inte dela med sig av deras ädla jaktmarker och järnmalm. Svenskarna tyckte att detta var orättvist och körde därför iväg samerna ifrån deras jaktmarker och brände upp deras kåtor i alla fall, eftersom att de var irriterande. Det var då samerna blev arga och skapade sitt parti, SD. Man tror även att Samedemokraterna tillsammans med George W. Bush låg bakom 9/11 attackerna.

Personer som i hemlighet är, vill vara eller har en speciell relation till samer:

Jan Guillou
Alexander Bard
Personer som regelbundet läser Aftonbladet
Zlatan Ibrahimovic
Bashar Al-Assad
Jonas Sjöstedt
Gunilla Persson
Lady Gaga
Arne Weise
Din granne

Usama Bin Laden
Stefan Löfven
Kungen i Thailand
Jasmine fikuset
Winter Flame