SAAB skapades 1722 av den arge, hänsynslöse och möbelsnickande Jonas Gardell. Saab är ett väldigt opopulärt bilmarke som tillverkar allt utom kvalité. Deras små barnarbetare i Trollhättan trivs inte särskilt bra efter senaste nedskärning, då 120 hiv-barn tvingades sluta.

HistorikRedigera

Året var 1722. Ett år som de flesta känner igen. Göran Persson gjorde sin första fettransplantation, apor lärde sig att runka och 50-lappen pryddes av en slampa. Samma år tog mannen alla känner till, Greig Sczilson, patent på världens första bil med uppvärmda säten. Han kallade den för: SAAB (Svenskt Arbete Av Barn). SAAB gjorde revolution, aldrig förr hade människan kunna köpa en så dålig bil för ett så högt pris.

NutidRedigera

SAAB är bara ett minne blott idag. Ingen ville köpa SAAB, så därför sprängde de fabriken, helt oväntande. Alla barn dog en smärtsam död. Företagsnamnet finns dock kvar och enligt rymdminister Maud Olla-off-son så bör de tillverka vindkraftverk istället. Statisministern kommenterade Mauds uttal såhär: "Jag vettefan om de där nya energikällorna, jag åker ändå flyg till jobbet."

I finanskrisens spårRedigera

SAAB led kraftigt under den nyligen uppkomna finanskrisen, som startade i USA. SAABs ägare General Motors, eller GM, har genomgått stora problem på grund av deras svenska biltillverkare. Nyligen tillkännagavs det att SAAB skulle behöva läggas ner om de inte hittade en köpare. GM har fått flera erbjudande, men har tackat nej, av anledningen att de inte vill ha en konkurrent till Opel. I en intervju med GM's orförande Hussein Mamody sade han att:

"Varför vi ska sälja den företag om dom börja sälja också sen? Vi vill sälja Opel och om dom köper saab dom kommer vilja också sälja bilar. Det är inte bra. Det är som jag vill inte ha min fru längre. Jag kan sälja till min granne men han bara vill prostituera henne. Jag kan slå istället henne. Vilken man inte skulle vilja slå sin fru? Det är onaturlig!"