Nose flute player.jpg

Den här artikeln är sönderknarkad
Du kan hjälpa till genom att dumpa hela artikeln och skriva om den.

Snälla, tänk på barnen!
Din mamma om droger


”Släpp mig! Jag har inte gjort något!”

~ Tage Erlander om SÄPO

”SÄPO, HALAL!!!!!!! Ni behöver HALAL!”

~ Captain Halal

”Hade jag fått bestämma hade jag FUCK AINA!”

~ Indigo om SÄPO

Sänkningspolisen (SÄPO) är Sveriges hemliga polis som mest är kända för att sänka båtar som Rånartjänst anser vara störande för radio- och TV-sändningarna. De struntar fullständigt i hur många passagerare som omkommer. SÄPO kom även på kant med Radio Nord och Radio Syd under 1960-talet genom att råka missta Radio Nord och Radio Syds sändningsmaster för fientliga ryska ubåtar. SÄPO har varit inblandade i flera spionhärvor och 1998 inleddes en rättegång mot SÄPO efter att Lotta Engberg funnit spionkameror med SÄPO:s vapensköld på i sin dusch.

HistoriaRedigera

SÄPO skapades 1919 av August Strindberg. SÄPO:s egentliga uppgift var att fungera som en paramillitär grupp. När Rånartjänst skapades 1925 blev SÄPO en hemlig polis som hade goda kontakter med bland annat Adolf Hitler. Under 1940 hade SÄPO även skrivit under Bindande avtal nummer 36: SÄPO x Hitler och redan dagen efter började man byta judiska lik mot älgar vid den Tyska gränsen. År 1944 blev SÄPO:s dåvarande ledare Nalle Puh dömd för svarthandel med honung och hjärntvättades därför av SÄPO för att "tysta eventuella felkällor". När SÄPO sedan togs över av den dåvarande statsministern Per Albin Hansson som bestämde sig för att visa sin storhet genom att bränna hela Nalle Puhs skrivbord som innehöll de enda kopiorna av flertalet viktiga avtal tog både avtalet med Hitler och Hitlers makt slut eftersom han inte längre kunde avleda världens uppmärksamhet med de fina, exotiska älgarna. Idag drivs SÄPO av Sveriges nuvarande statsminister Fredrik Reinfeldt som har ägnat större delen av sin karriär till att kungöra att SÄPO under inga omständigheter existerar.

SÄPO MailRedigera

Jan Johansen vann 1995 den svenska Melodifestivalen med sången "Säpo Mail". Det har senare framkommit att sången handlade om de hotbrev som SÄPO vid denna tid "för skojs skull" skickade ut till folk huller om buller. Bakgrunden var den att kalla kriget nyss var slut, och då Sovjetunionen inte längre fanns ville istället SÄPO framstå som hotfulla. Hotbreven hade sedan slutet av 1980-talet skickats till folks brevlådor. Det ryktas att sången som kom på sista plats i Eurovision Song Contest endast röstades på av folk som, liksom Jan Johansen, var utleda på att flera gånger i veckan få smygfoton av sitt privatliv hemskickade till sig tillsammans med långa listor av vad privatpersonerna hade köpt under månaden. Nu för tiden verkar SÄPO i tystnad via e-post och facebook.

KontroversenRedigera

SÄPO är, som sagt en hemlig polis. Detta har lett till kritik som sedan tystats ner genom att kidnappa kritikerna och rosta deras hjärnor i ett försök till hjärntvätt (med Nalle Puhs skrivbord försvann även originalbeskrivningen till hjärntvätt, men improvisationen fungerar lika bra eftersom offren sedan denna behandling aldrig mer har nämnt ordet SÄPO utan tillbringat resten av sitt liv på ett pensionat för gurkor). Efter en mutning slog NATO 1996 fast att SÄPO inte fanns och allt var ett påhitt. Det fungerade så bra så att SÄPO slog igen ett år. De många agenter som fångats i andra länder har lett till att mer och mer av SÄPO:s organisation censureras. Dessutom uppdagade det sig att det var olagligt att sänka båtar vilket skulle leda till en rättegång.

RättegångenRedigera

1998 startades en rättegång mot SÄPO där chockerande bevis uppdagades. SÄPO:s rostningar av kritiker ledde till att rättegången togs upp i domstol hela vägen upp till FN:s fredsförbrytartribunal. Kontakter och hemliga telefax har visat att SÄPO hade goda relationer till Stasi, BND, CIA, MI6 och KGB. Dessutom har det visat sig att SÄPO flera gånger gjort saker som gynnat högern istället för rättvisan. Rättegångarna stördes av slagsmål i rättssalarna, och pågick ännu år 2006. I september 2006, precis när SÄPO var på väg att dömas och upplösas, vann högern riksdagsvalet i Sverige och hela rättegången avblåstes.

SÄPO imorgon idagRedigera

Rättegången visade SÄPO att de måste vara försiktigare och sedan dess har man inte hört något mer om SÄPO annat än att de 2009 blev rånade av Rånartjänst och att dom låtit Gud sitta i häkte för att ha ätit sushi. Dessutom har censuren inte lättats.