Rolf Lassgård är en svensk folkhjälte och gud, mest känd för terrorattentatet i Roskilde 2005.

Barndom: Rolf föddes i Staden Tierp 1975. Detta är för övrigt anledningen till att detta är landets huvudstad. I skolan utmärkte sig Rolf tidigt genom att dagligen påstå att han hette Erik och var polis, dessutom sa han sig vara bror till Lennart Jähkel, Ålands evige ledare. När Lenny fick höra om detta gav han order om att Rolf skulle sändas till ett fångläger i västra söderort för att bli en av lennarts legosoldater, en Jähkel.

Attentatet: Rolf befann sig 2005 i Roskilde för att gå på den berömda Roskilde festvivalen, varför han valt att besöka denna förblir än idag ett mysterium, man tror dock det har att göra med ett alltför stort intag av turkisk peppar. Vid festivalentrén blev Lassgård inte insläppt då vakten var svenskhatare. Lassgård bad då vakten att i alla fall få använda en toalett då han tidigare ätit en hel häst, efter viss övertalning gav vakten med sig. Väl inne på toaletten kom Lassgårds fekalier ut med sådan kraft att några rör gick sönder vilket ledde till att fekalierna beblandades med det danska dricksvattnet, eller som vi i Sverige kallar det, öl. Detta gjorde så att hela den danska befolkningen insjuknade i en mystisk influensa, som vi idag kallar fågelinfluensan( på danska Lassgårdsinfluensa). När Lassgård efter vissa bekymmer återvände till Sverige möttes han av stora folkmassor som ville hylla honom, bland dessa människor märktes särskilt Lennart Jähkel som gav Lassgård järnkitteln, som är den finaste utmärkelsen för bedrifter mot danskjävlar.

Idag syns Lassgård allt som oftast i diverse kulturella sammanhang, annars gillar han att hålla sig borta från människor, då bor han i en bergsskreva i södra Nikkaluokta.