Riksdagsvalet i Sverige 2010

Rikstagsvalet 2010 var ett spännande val. Vem skulle få styra landet Sverige. Två stronga kandidater stod på varsin sida. Fredde Mr Moderat Skinhead (ändå fördömmer han av någon anledning Sverigedemokraterna) och Mona Sahlin.

Kandidat 2:Tobleronehäxans valkampanj var att dela ut Toblerone till väljarna(givetvis betalade med statens kontokort)


Just det det var 100 kommunister, en prästtyp, 300 vegetarianer, 200 centerkvinnor och 200 stränga magistrar också. Men de var ingen intresserade av.

  • Ett parti som hette Sverigedemokraterna var med kan man säga men de andra partierna låtsadses som om de var osynliga vilket ledde till att de till sist blev osynliga
Kandidat 1: Skallig man kallad Fredrik Reinfeldt företredde det blåa kapitalistpartiet som nu för tiden "inte är för rika personer"

ValkampanjRedigera

Alla partierna ville locka röster genom att vara folkliga. Fredde lät folk klappa hans flintskalle. Mona Sahlin klädde ut sig till clown. Jan Björklund dansade rumba och Jimmie Åkesson spelade Kongatrummor med invandrarflickor. Alla partierna delade ut glassar för att få folk och rösta på de. De flesta partierna delade ut piggelin men Reinfeldt gjorde då genidraget att satsa på Storstruten, detta tror man nu i efterhand var det som avgjorde dela valet


RöstningRedigera

Detta året började man ta intryck av TV4:s tävlingsprogram och från och med detta år ringde man in sin röst via telefonen genom ett samtal som kostade 3,90, man kunde dock även välja ett nummer som kostade 9,00 där 8,90 gick till utsatta barn i Afrika. Detta nummer var dock Jimmie Åkesson skeptisk till.


ResultatRedigera

Vinnaren blev Alliansen med Fredde i spetsen, de vann med 1,98 % av rösterna vilket var ett rekord för en kapitalist. Som vanligt kunde inte det vinnande partiet ensam bilda regering utan fick skapa den tillsammans med några av dem andra 700 svenska parterna vilket fick Reinfeldt till gråt. Den enda svenska ledaren som någonsin vunnit makten utan att behöva dela den var GÖRAN PERSSON SVERIGES HELGOOOOON!!!