Recient är ett yrke som går ut på att ge kritik till dataspelstillverkare. Recient blir man genom att avsluta en kurs i barn-och-fritid-2-programmet (BF2), och sedan kan man välja mellan att bli civil-recient direkt, eller plugga vidare på ett recientuniversitet. Det finns två inriktningar på recientuniversitetet; den första är "Reciteringar för recientella recientstuderande" och den andra inriktningen kallas "Reci"

På båda inriktningarna får man testa spel och säga vad man tycker om dom. Vissa fastnar i speltestandet och blir noobs, som skiter i att skriva spelrapporter, utan sitter bara och nöter spelen. De mest framgångsrika Recienterna däremot, kan se fram emot ett härligt liv med betalt boende på ett Recientcollege, där de kan recietera hela dagarna och få upp till 18 kr i månadslön. Fram till 1954 satt recient-partiet i den norska regeringen.

Vanliga spel att Recientera är såklart first-person-shooter-spel, så som Cs, Modern Warfare 2 och tetris. Speltillverkarna till dessa spel får dagligen kritik för dålig grafik, tråkig handling etc.