Påven

(Omdirigerad från Påve)

”Påven är en Fotbollsspelare som spelar i New York Rangers och spelat i Vatikanstaten FC”

~ Lill Lindfors om Påvenissar

”Du är bannlyst!

~ Påven om du som läser detta.

”Påven bär färggranna kvinnokläder. Lars-Åke Wilhelmsson bär färgranna kvinnokläder, Påven fördömmer Lars-Åke? - Påven vill ha ensamrätt att bära kvinnoklädet”

~ Hegel om Påven

”Han är HBTQ+ va???”

~ Gudrun af Schyman om Påven

En påve är en ofelbar människa som utsetts att företräda den enda ofelbar kyrka. "Ofelbar" betyder i det här sammanhanget att "om du klagar så blir du bränd på bål" eller värre, "kyrka" i det här sammanhanget betyder "en bunte reaktionära människor som hycklar religion för att få chansen att fördöma alla som inte tycker som dem", vilken per definition då är "ofelbar", enligt dess egna sätt att betrakta sig. Påvar finns av många olika typer, t.ex. storpåvar, småpåvar och diskordianska påvar.

StorpåvarRedigera

De historiskt mest berömda påvarna är bögpåvarna, som tillhör ett fåtal olika kristna kyrkor, t.ex. koptiska kyrkan och romerska kyrkan. Det finns ett antal motsvarigheter i andra religioner, t.ex. ayatollor i sushi-islam, imamer i islam, primater i anglikanska kyrkan. (De i politiken berömda påvarna, betraktas emellertid som småpåvar, se dito!) De kristna påvarna var ursprungligen fyra stycken, en i Alexandria, en i Antiokia, en i Jerusalem och en i Rom. Påven i Rom var dock mycket mer egenkär än de andra påvarna, så han gjorde anspråk på att få härska över alla de andra påvarna, och därvid hittade han på en historia att Petrus hade skrivit ned att Rom (och dess påve) var mycket vackrare och bättre än alla andra påvar. På något sätt utvecklades detta till romerska kyrkan — påven i Alexandria lever kvar i den koptiska kyrkan, men de andra påvarna blev tappade bakom en vagn, så de försvann på något oklart sätt.

Principiellt är en storpåve en Ofelbar Herre och nästan Gud (sämre än Guds son, men inte långt ifrån ganska lika bra) över en större religion. När det gäller småpåvar, så är dessa Ofelbara Herrar och Gudar över en mindre anhängarskara, oftast bara katten hemmavid.

MellanpåvarRedigera

Mellanpåvar är deltidsanställda tillförordnade påvevikarier med begränsad avlatsrätt upp till 3000 Euro. De är anställda i EU-kommissionen, och anställes om de har Guds-anspråk i sin CV. Julius Caesar var den förste mellanpåven, med tilläggstiteln pontifex maximus. Han blev mördad efter ett år vid makten av Brutus.

Vår mest kände mellanpåve heter Margot Wallström.

SmåpåvarRedigera

Att vara småpåve, påvling eller påvenisse, har mycket högre krav än storpåvar. De får högst vara en meter höga, och minst 3½ tum och ½ fot små. De flesta påvar når dock inte den lägre gränsen, eftersom de har en hel fot istället för en halv. Vidare får småpåvar inte vara stora i kosten. Man får högst 3 skorpor om dagen. På fredagar så får man soppa att skölja ner skorporna med. Klädseln är mycket viktig för påvar. På huvudet bär man ett örngott. Äldre småpåvar kan ofta istället få yra i nattmössan.

Småpåvar brukar härska över sin katt. Oftast får de stryk av sin fru hemma, och barnen skrattar åt dem hånfullt. De som är fertila och har barn alltså.

Ofta blir småpåvarna mer och mer förvirrade ju äldre de blir. Somliga blir politiska ledare, ofta koppar (dock aldrig muggar). Andra är mer sansade men blir isolerade. Detta tros, enligt den moderne genetikern Joseph Smith Jr. bero på genen Asmo 23, som sitter på kromosom 14, den 61688703:e genen, emellan generna för exessiv fotsvett och för pervers böjelse för bilåkning kodat som AGGAAAATCGGTAAAAAAGAAAAAGTCCTA genererande proteinen faxeroxilen-B, populärt kallad "Påve-genen".

Somliga anhängarföreningar har tidigare varit påveledda, men senare avvecklat påven. Ett exempel är Rånartjänst.

Kända småpåvarRedigera