Mein Kampf: der Movie

Denna artikel handlar om den erotiska thrillern Mein Kampf: der Movie. För boken från 1925, se Bibeln.

Socialdemokrat.Hakan Juholt cropped.jpg

Håkan Juholt har fattat stort tycke för den här artiklen

Folkhemmet Sveriges framtida ledare har gjort sig besväret att komma hit och lägga till denna mall på grund av sin eviga kärlek till den. Vilken ära!!! Glooory!! Glooory! Woho!


Folkhemmet SverigeSverigeflagga.PNG


Filmen är en nordisk samproduktion mellan NRK, DR, SVT och YLE från 2011. Manus är skrivet av Adolf Hitler och regissör är Kjell Sundvall. Näst efter Millenium-trilogin är filmen den med störst budget i Norden någonsin. En TV-serie är också inspelad och visades i svensk TV av SVT under julhelgen. En uppföljare är redan planerad: Mein Kampf Zwei: Abrechnung och beräknas vara klar 2013. Enligt manusförfattaren är berättelsen väldigt löst baserad på en sann historia.

Filmaffisch föreställande Adolf Hitler, Hideki Tojo samt Benito Mussolini.

I rollerna:Redigera

 • Kejsar Hirohito - Bruce Lee
 • Madame Chiang Kai-Shek - Maggie Q
 • Eva Braun - Helena Bergström (Hon kan faktiskt ibland få roller i filmer hennes make inte regisserat.)
 • Reinhard Heydrish - Mikael Persbrandt
 • Otto Skorzeny - Dolph Lundgren


Om filmenRedigera

För tråkiga personer utan kosmisk smak, har de humorlösa åsnorna på Wikipedia en artikel om Mein Kampf: der Movie.

Inspelningen skedde på samma ställe som Kändisdjungeln, nämligen i fjärilshuset i Stockholm.

Filmen är en protysk propagandafilm producerad av Rånartjänst och finansierad av Jimmie Åkersson.

I Norge gick filmen upp på biograferna under namnet Dass Drit Reich.

Under 2012 ges den ut på Disney DVD och Blu-Ray.


Fem represanter från Tredje riket reser till Solens rike under mellankrigstiden för att lära sig Kung Fu av Kejsar Hirohito för att tillbaka i Nazityskland vidareutbilda SS-Soldater i närkampsstridsteknik. Samtidigt påbörjar general Tojo sin invasion av Asiens fastland.

Under tiden i Kina pågår en episk kamp mellan Chiang Kai-Shek och Mao. De springer på väggarna, i luften, fäktas med spjut och förolämpar varandra.

Mao: -Ge upp Chiang, innan jag Chuck-Norris-kickar ditt arsle till Taiwan!

Chiang: (Skrattar) -Ett ska du ha klart för dig Mao, jag äter rödingar som du till frukost!

Mao: -MONSTER!

Chiang: -Nej, seriöst det är en riktigt god fisk. Bra för hjärnan. (Tilägger dråpande) ...Du skulle behöva ett ton...

Mao svingar sitt spjut med ett ilsket vrål. En kula slår spjutet ur händerna på honom. De båda kineserna vänder sig om. Där står Hideki Tojo med en rykande revolver och försöker se ut som en tuff cowboy.

General Tojo: -Ge er, i kejsar Hirohitos och Rånartjänsts namn!

Chiang och Mao börjar le mot varandra. De springer fram mot Hideki, slår omkull honom och använder honom som fotboll ända tillbaka ut i Stilla havet.


I Hirohitos dojo håller kejsaren ett tal över hur stolt han är över att samtliga deltagare klarat utbildningen. Ljud hörs utifrån fönstret. Alla tittar. Upp ur vattnet kliver Hideki Tojo rasande och med vattnet rinnande ur öronen. Han förklarar situationen för Hirohito som tar honom i örat. Därefter drar hela gruppen till Kina.

Men Mao har lyckats förmå Stalin att ingripa i kriget tillsammans med en armé av kosacker och under sammandrabbningen lyckas de tillfångata Hitler. Axelmakterna förlorar slaget mycket beroende på att den fete Göring ramlar omkull vid landstigningen och inte kommer upp. När japanerna ser att han ligger och sprattlar som en sköldpadda tittar de hungrigt på honom, slutar slåss och... näe, det är alldeles för äckligt för att beskriva...

UpplösningRedigera

 
Eva Braun i förklädnad ute efter att rädda sin make. Heydrich och Skorzeny i bakgrunden.

Det enda tänkbara för tyskarna nu är att frita Hitler från den bolsjevikiska horden. Eva Braun, Heydrich och Skorzeny slår ner tre berusade kosacksoldater och stjäl deras uniformer.

De lyckas ta sig in i det ryska lägret. De hittar Hitlers bur och mutar vakterna med godis och cigaretter. Därefter lyckas de fly relativt enkelt. Men snart jagar Stalin efter dem i pansarvagn. Lyckligtvis hinner Führern och hans räddare till kusten där en italiensk ubåt väntar, styrd av Il Duce Mussolini själv. Stalin snubblar på Görings kropp som han får för sig är en strandad val. I sann socialistisk anda avbryter han förföljandet för att få ut Göring i havet igen samtidigt som han förbannar japanernas valjakt.


EpilogRedigera

 
Wagner, segrare i Melodifestivalen.

Japanerna driver bort ryssarna från Göring med huggtänder och samurajsvärd. De märker då inte att Göring Sprattlar ut i havet igen. På något underligt sätt flyter han iland vid Siljans strand där han börjar bygga på en stuga.

Tillbaka i Tyskland grundar Reinhard Heydrich partiet Sverigedemokraterna. Skorzeny börjar arbeta som konsult åt bl.a. Franco, Nasser och Khaddafi. Samtidigt hinner han vara programledare för Melodifestivalen tillsammans med makarna Hitler och Gina Dirawi.Vinner gör Richard Wagner med bidraget Valkyrian. Han åker därefter till Jerusalem för att tävla i Eurovision Song Contest i Israel. Bidraget slutar sist i tävlingen, men revanschen kommer då det blir en stor radiohit i hela Europa det året.

I Kina utspelas en öm kärleksscen mellan Madame Kai-Shek och hennes man. Mao vill i kommunistisk anda att han och Chiang ska dela på Madame Kai-Shek. Naturligtvis säger de nej, varpå han verkställer sitt hot och Chuck-Norris-kickar dem bort till Taiwan.

FilmmusikRedigera

 • Kung Fu Fighting - Spelas under striden mellan Mao och Kai-Shek.
 • Tingaliin (Rusian Bass-Lovers Remix) - Spelas när Sovjet-armén anfaller.
 • Leave Me Alone av Hanna Pakarinen - Sjungs av Hitler när han tillfångatas av ryssarna.
 • That's Amore - Sjungs under ubåtsfärden. Allsång.
 • Enter The Dragon av Infinite Mass - Spelas när Chiang ligger med sin fru, en riktig dragon-lady.
 • A Little Less Conversation - Sjungs av Skorzeny som pausunderhållning i Melodifestivalen.
 • Wagners Valkyria - Framförs av Wagner i Melodifestivalen.

PriserRedigera

Filmen nominerades till en Oscar för bästa utländska film, dock utan att vinna. Man hade planer på att muta domarna och köpa priset, men Juholt protesterade. Han hade inte längre råd efter att han tvingats betala tillbaka halva sitt bostadsbidrag.

Det gick inte bättre i Cannes där filmen buades ut. Man var inte redo ännu för en nazistisk film, inte efter Lars von Triers grodor.