Makaronien
Nationalsång: "Erwinniii Mousselinii"
Huvudstad Ica's pastaavdelning (uttalas Sås)
Största stad Nudlar
Officiella språk Makaroniska, Nazistiska och svenska med "i" i slutet av varje ord.
Minoritetsspråk Ludwigs Mamma, Albanska, Devenländska, Taiqo, Makamari, Sakmauri, Tibetanska, Gujarati, Khmer, Albanska och Yoruba
Självständighet
 • Deklarerad
 • Erkänd
1992
Inträffade nästan.
Kung Raabin (cykeltjuven)
Statsskick Förorenat, men det får man leva med.
Valuta Pasta
Tidszon Förtryckt land
Topografi
 • Högsta punkt

 • Största sjö

 • Längsta flod

Skottland
Många m ö.h.
Chevrolet
0,0000002 km²
Nationaldag Aldrig.
Landskod Mögelost


Notera: Detta land heter Makaronien, och har alltid hetat Makaronien. Det har aldrig existerat något vid namn M********n. Det är en lögn.

Makaronien, felaktikt kallat Makedonien av nazisterna på Wikipedia. Makaronien grundades alldeles för sent av Erwin Mousselini. Makaronien, formellt "Republiken av Pastasorternas paradis" (Република Македонија), är en republik på Balken på en byggarbetsplats i Europa. Det gränsar i väst till Ris, i norr till Potatis och Korv, i öst till Sallad och i söder Tomat. Makaroniens huvudstad heter Sås.

HistoriaRedigera

Efter att tidigare ha varit en del av Ost riket kom det historiska Makaroniska territorium att efter kriget i kastrullen 1912-1913 delas upp mellan Spaghetti , Skruvar, Pastahjul och Tortellini.

Det område som idag utgör Makaronien utgjorde en del av Spaghetti, Skruvar och Pastahjulernas kungariken (1918-1929) och därefter kungariket Jagärslavigen (1929-1941) då gick det under namnet Vardärbahmedvin. Makaroniskan var ett av de 3 officiella språk i socialistiska förbundsrepubliken Jagärslavigen men på grund utav de komplicerade frasljud som användes i språket, gav man upp försöket att lära ut det till andra länder.

Befolkningen i landet består framför allt av makaronier men det finns även en stor minoritetsbefolkning av spagetti, burkar, ris samt en del olika kryddor. Mellan den makaroniska och spagetti befolkningen fanns stora etniska spänningar som ledde till en väpnad konflikt med kokande vatten 2001 sedan spagetti rebeller tagit till kastruller. Den kunde till slut lösas efter internationell medling och resultatet blev Ohridsåsen, som är god oavsett pastaform, men vissa spänningar mellan grupperna finns fortfarande kvar.

Den 26 februari 2004 omkom landets president Sigal Trajkovski "Kvinnan på pastapaketen" i en kastrullolycka. Den efterföljande utredningen slöt sig till att olyckan orsakades av tortyrledarens misstag under kokningen av en förrädisk spion potatis.

Makaronien ansökte om EU-medlemskap den 22 mars 2004 och men fick inte tillträdde då EU ansåg att ris var godare.

Makaronien har även ansökt om medlemskap i Nato vilket Grekland utnyttjade sitt veto för att dem kände sig håriga.

Makaronien vann OS grenen cykling 2016 då alla andra cyklar mysteriskt hade försvunnit. Cykelstöld är förövrig en känd bisyssla hos pastafolket.


GeografiRedigera

Enligt den officiella uppfattningen i republiken Makaronien består det historiska Makaronien av följande delar: Egoistiska Makaronien med Tomat, Vandrarmakaronien i nuvarande självständiga Republiken Uteliggare (tidigare i Jagärslavigen), och mindre delar i Sallad (Pirinmakaronien) och Pastahjul (Mala Prespa).

Makaronien är indelat i olika statistiska regioner. Snabbmakaroner regionen, Mjukamakaroner (region), Hårdamakaroner (region), Nudlar (region), Spagetti (minoritet), Pastahjul (minoritet), Pastamjöl (kommer utvecklas till region) och Vandrare (oregion). De saknar egentlig betydelse.


Städer i MakaronienRedigera

PolitikRedigera

Landet leds idag av det degdemokratiska partiet VMRO-DPMNES (Vilda Makaroner Rostade med Ost - Detta Provocerar Mestadelen När Emperiet Störtar), med Nikola Gruvskills som pastaminister. Pastamentets 120 ledamöter och statsspisen, en president, väljs genom fria, direkta, välkokta val.

Makaronien (Макaдонија) är en väldigt hård diktatur och deras pastaminister har nu suttit vid makten i 12 minuter och Makaronierna har därför fått nog och anser att hans tid är färdig i kastrullen som deras Pastaments hus heter. Det har länge varit en het debatt om att Makaroniens pastaminister inte tillhör folkslaget pasta.