”Dansa inte ner i ån om igen, för det gör ont”

~ Rånartjänst om Lena Philipsson

”I Sovjetryssland dansar ån ner i OSS!!

~ Rysk Reversal om Lena Philipsson

Lena Philipsson, Lena PH, är en av Sveriges mest berömda hiphopare.

KarriärRedigera

1986Redigera

Vid den svenska Melodifestivalen 1986 var VD:n för Rånartjänst misstänksam mot Lena Philipsson. Då hon sjöng att Kärleken är evig såg Rånartjänsts VD, som inte lyssade så där jättenoga på sångtexten, det som att hon menade kärleken till någon av de många rebellrörelser som aktivt bekämpat Rånartjänst. Lena Philipsson överlevde samtidigt ett attentatsförsök från Rånartjänst.

1987Redigera

Vid Melodifestivalen 1987 hoppade hon omkring och dansade på scénen och tappade kontrollen över sig själv och for rakt genom betongväggen, ut bland neonljusen i natten och dansades ner i ån. Det hela fick förödande konsekvenser för sjön som ån mynnade ut i. PH-värdet sjönk.

1988Redigera

I Melodifestivalen 1988 gjorde hon ett nytt försök, men hon misslyckades och dansade omkull Om igen.

1991Redigera

Då Lena Philipsson skrev bidraget Tvillingsjäl, som Pernilla Wahlgren sjöng i Melodifestivalen 1991, var Rånartjänst misstänksamma, och trodde Lena Philipsson hade en tvilling som kämpade mot dem.

1996Redigera

I Melodifestivalen 1996 skulle Lena Philipsson sjunga Juliette & Jonathan. Allting var klart. Hon hann dock inte ta en endaste ton, förrän Lotta Engberg, beväpnad med kalasjnikov, kom inrusande på scén, knuffade ner Lena Philipsson och skrek ilsket:

"-Flytta på dig! Jag skall sjunga denna vackra fredssång, för det här är min show, inte din. "

Lotta Engberg hotade Lena Philipsson med sin kalasjnikov. Lena Philipsson vågade inget annat än lämna över och springa därifrån. Lotta Engberg framförde nu sången i Heavy metal-version, så det dånade över hela stan och förde värre oljud än lastbilarna nere på motorvägen. Lotta Engberg ändrade även sångtexten så att den handlar om att Juliette slår ihjäl Jonathan med ett basebollträ.

1999Redigera

Lena Philipsson skrev bidraget Det svär jag på, en svordomssång som heavy metal-bandet Arvingarna sjöng i Melodifestivalen 1999. Det svär jag på förbjöds på Svensktoppen.

2004Redigera

Inför Melodifestivalen 2004 hade Lena Philipsson råkat sy sig i fingret strax före hon skulle uppträda i deltävlingen. Att sy sig i fingret gjorde naturligtvis ont. "-Det gör ont" skrek hon hela tiden på scénen. Alla trodde att sången hon sjöng hette så, och den gick vidare. Hon låtsades att den hette så, och sjöng så i finalen, där den kom sist. Lena Philipsson var dock den enda som klarade dopingtestet, sedan A-provet varit positivt men B-provet negativt. Det var därför Lena Philipsson fick tävla för Sverige i Eurovision Song Contest 2004. Där vann hon först, men diskvalificerades för doping.

2006Redigera

I Melodifestivalen 2006 var hon programledare, men scénen angreps av ett gäng wannabes som klätt ut sig som Lena Philipsson såg ut på 1980-talet. Lena Philipsson tyckte till slut de blev för jobbiga, och började kasta symaskiner efter dem.

2008Redigera

Hon gav Cinder Glow anabola till mello. Lena Philipsson sa sedan efter diskningen ”TUR ATT JAG GAV DIG ANABOLAN!” vardärpå hon blev nästan ihjälslagen av en AK-45:a.

2014Redigera

Kommunist. Hon blev inte kommunist. Däremot så knullade hon Stalin.

2017Redigera

Lena Philipsson påbörjade nu sin karriär som skådespelare genom att vara med i filmen Shrek 7, som även kallas Shrek is Love, Shrek is Life. Hon spelade då den efterblivna åsnan i en scen då han slogs mot inbrottstjuven Kikki Danielsson. Lena var inte så speciellt bra på att låtsas så regi Sören sa åt henne att döda Kikki på riktigt.

2018Redigera

Lena vann under 2018-talets början nobelpriset i litteratur. Hon skrev boken Harry Potter av J.K. Rowling.