Ipren mannen bodde här 2011-2015.

Lappland

Landsdel Sovjetunionen
Län Kirinska horlänet
Religion Kommunazism och islamism
Yta Som Norge
Folkmängd
 • Totalt
 • Befolkningstäthet

46.626 och en ½
under 40/km2
Högsta punkt Pruttfjället 123 m.ö.h.
Lägsta punkt Pruttdalen 122 m.ö.h.
Största sjö Prutten
Landskapsblomma Blåtira
Landskapsgrönsak Blodigt vegetariskt älgkött
Landskapsdjur Lapp, vildman och göteborgare
Landskapsdrog T-sprit
Landskapsvandöd Liemannen
fler symboler...

LapplandRedigera

Lappland är ett landskap allra längst ner i Sverige. Det är länet med störst yta (större än Ryssland) och har det malligaste folket efter Fjollträsk, Göteborg, Visby och Skara . I Lappland finns Sveriges enda arbetsläger för zigenare. Det sägs att norrlänningarna smyger över den Norska och Finska gränsen då och då för att sätta ovetande finnar och norrmän i kedjor och tvinga dem bryta malm med händerna i den mytomspunna Kirunagruvan. Det diskuteras flitigt om man inte borde utrota samtliga invånare i Lappland men varken regeringen eller sydsvenskarna har modet att gå emot Norrland då de har besegrat stockholmarna så många gånger tidigare.

Villkor för att bli antagen som invånare i LapplandRedigera

Man måste kunna bryta nacken av en björn från björnens rygg, kunna jojka eller joddla högt som Bamse och klara av att äta upp en hel grek på max 7 millisekunder.

HembräntRedigera

Året var 50 f.Kr och Romarna hade erövrat allt utom en del långt upp i Sverige över Dalälven, Detta ställe kallades för Norrland. Uppe i Lappland levde folket i tröstlöshet och förljugenhet, de jagade älg och slagbjörn. De vallade getter och drack alkoholfritt vatten oregelbundet. En dag attackerade Romarna Lappland men som tur var hade Lapplands Noid shaman - Gudrun Tallblad - kommit på en lösning att kunna hålla emot Romarna. Noiden kom på att om man blandade ut vattnet med jäst och socker i hennes mirakelmaskin så kunde man göra hembränt och när norrlänningarna drack av detta så fylldes de av ilska, vrede och styrka och norrlänningarna sprang emot romarna och besegrade varenda en av dem. Julius Gaius Ceasar erkände till och med dem som kvarts gudar. I sin ära fick Gudrun en hel ort uppkallad efter sig, som nu är bortglömd och öde.

Dagen efter slaget döpte man till Norrlands vilodag eftersom baksmällan var så kraftig att ingen orkade arbeta, och hembränt blev där på en nationaldryck för alla åldrar.