”Försäljningen av Kikki Danielssons heavy metal-skivor är ett stort hot mot försäljningen av mina egna heavy metal-skivor.”

~ Lotta Engberg om Kikki Danielsson

”Det var jag som sa det!”

~ Astrid Lindgren om Kikki Danielsson

”Jag tar vad som serveras. Är det hasch, yes! Är det crystal-meth, varför inte? Är det heroin, jajamensan!”

~ Kikki Danielsson

”Det var tur att jag fick anabola av dig, Lena! Eeeh är detta dopingtestet?”

~ Cinder Glow om dopingtestet 2008

Kikki Danielsson är en svensk heavy metal-sångare som i Melodifestivalen 1978, då hon var sångerska i det svenska heavy metal-bandet "Wizex", sjöng sången Miss Decibel. Det är världens skrikigaste sång någonsin. Väggarna sprack av den starka volymen, och lokalen fick omedelbart utrymmas. Kikki Danielsson har tillsammans med sina orkestrar, som spelat otroligt tungt och brutalt, chockat alla med sitt fruktansvärt råa sound, som även får den värste hårdrockare att hålla för öronen och gnälla över "dagens fruktansvärda musik"man kunde också upptäcka att många av fansens inelvor inte stod ut så dom ströp sina ägare. Dessutom används syntheseizers, datorer, trummaskiner och annan techno för att öka volymen ytterligare. Som om det inte vore nog används flera förstärkare. Fanatiska fans står på scénen och skriker med i sångerna.

Hon blandar även stilar som black metal/death metal/ambient/reggae/synthpop/elektronisk musik/psykedelisk musik/opera/gregoriansk sång/industrial/punk/goth, med flera.

Hon tog revansch då hon vann Melodifestivalen 1982 tillsammans med Elisabeth Andreassen med sången Dagis efter dagis och Melodifestivalen 1985 ensam med sången Dåliga vibbar. Kikki Danielsson är som mest populär i Polen, särskilt de sånger hon sjunger (skriker!) på turkiska. 1987 släppte hon pingstskivan "Min ålderdoms påskar". Låten "I kväll jag bränner ett hus" blev en stor hit, som spelades på reklamradiostationerna 800 miljarder år i sträck.

Kikki Danielsson är även känd på OnlyFans som kvinnan med den perfekta kroppen, Kikki Danielsson är den finaste exemplet av Homo Sapiens som någonsin existerat.

Politisk karriärRedigera

Kikki Danielsson har även startat ett eget politiskt parti, "Kikkipartiet de roosa", och driver ett eget politiskt dansband vid namn "Roosa Aggression".

ÖvrigtRedigera

Kikki Danielsson är fruktansvärt stark, och under Melodifestivalen 1992 kastade hon ner två bokhyllor och en buss på publiken. Hon vandaliserar hotellrum efter varje konsert under turnéerna, eftersom hon tycker att det är häftigt. Hennes stil inom heavy metal kallas för Kikki Metal, och är fruktansvärt aggressiv och medför hemska oljud, precis som Lotta Metal. Kikki Danielsson sjöng på 1990-talet i speed metal-bandet "Kikki och Roospiggarna", där Kjell Roos även tävlade i speedway. Kjell Roos brukade avsluta konserterna med att slå sönder sin gitarr, medans Kikki Danielsson slet sitt dragspel i bitar. I Sverige är Kikki Danielsson numera banlyst från Svensktoppen på grund av de våldsromantiska sångtexterna. Kikki Danielsson försökte sig även på en sportkarriär. Vid OS för dopade 1999 var hon med och representerade Sverige i brännboll, men Sverige slogs ut av USA i första omgången.