”Han är min enda och bästa kompis!”

~ Reinfeldt om Kalle Anka

”I Sovjet-Ankeborg läser Kalle Anka DIG!!”

~ Rysk Revers om Kalle Anka

”Titta på Kalle Anka...Vadå stirrar vi direkt på honom eller?!”

~ Narendra Modi om Kalle Anka

”EKORRE!”

~ Dani om Kalle Anka

”ekorre...YES!”

~ Celine Dookhran om Kalle Anka

Kalle Anka, spanskt namn Pello Pato, är en anka som är född 1934 i nordsödra Kiruna. Sen när han blev äldre flyttade han till Disneyland. Kalles modersmål är norrländska. Kalle Anka har bott i massa länder som bl.a Brasilien, Mexico, USA,Bangladesh och Afrika. Detta gjorde han under den kriminella delen av sitt liv. Därför var han ju även tvungen att byta namn ofta. När Kalle bodde i USA kallade han sig "Donald Duck". Kalle heter bara Kalle Anka när han bor i Ankeborg i Sverige. Han startade även Kalle Anka-partiet. Kalle Anka har sjömanskostym. Kalle har varit slodat (mer känt för omvärlden: soldat) i nittonde världskriget då han försvarade sitt land Disneyland mot Hitler när han återuppstådd anföll landet. Kalles faster heter Joakim von Anka och hans systerdöttrar Knatte, Fnatte, Tjatte, Mulatte och Blatte. För att man ska se skillnad på dem (då de är femlingar) så har de olika färger på sina kläder, grön, blå, röd, emo svart och brun . Självklart måste de ju även byta kläder och färger med varandra hela tiden, för att göra det förjävligt för alla vi vanliga dödliga som inte kan se skillnad på dem. Under de senaste åren utökades ankornas heliga familj med föredettingsångaren Paul Anka (på 1950-talet), den svarta ankan Arne Anka (på 1990-talet) och den skånskbräkande burkaklädda Anna Anka (på 2000-talet). Apropå Paul och Anna Anka - Pauls enda smashhit från 1950-talet visade sig vara ytterst profetisk så där femtio år framåt, när han sjöng "Please, please, please die Anna!".

JobbRedigera

Kalle har haft massa olika jobb. Kalle spelade förr i ett band med Musse Pigg och Långben. De spelade Britney Spears (olagligt i spelet IRL, och apa (även det olagligt). Kalle har en hona som heter Kajsa Anka som har en rosett , klackskor och annorlunda tankegångar. Kalle har deltagit i olika sporter han har även varit med i OS för dopade och har mött Sonic the Swensk och Adam the Br00talizer . Kalle oftar bråka med Piff, Puff och Arne Weise.

TidningenRedigera

Tidningen Kalle Anka & C:o utges sedan 1948 av Egmont Kärnhuset på Sergels Torg. Egmont Kärnan säljer kalle anka tidningar, kärnvapen och persikokärnor. Idag ligger upplagan på över 666 exemplar i veckan vilket innebär att nära nog alla Östergötlands barn läser tidningen. Myndigheterna har nu varnat för att läsa tidningen för redaktören inte har lyckats förebygga risken med CP-skada efter några veckors bruk. Tidningens redaktör Barbro "Lill-Babs" Svensson är inte syster till Bamses skapare Rune Andréasson vilket innebär att de båda tidningarnas huvudfigurer råkar hata varandras tidningar. Kalle Anka & C:o är en av få serietidningar som fortfarande färgläggs för hand. I Egmonts lokaler vid Sergels Torg i Stockholm sitter över femtio Jägermeisters som målar serierna för att Kalle ska få rätt färger varje vecka. Översättningen av serierna från Finska och Tyska sköts sedan 1985 av Hitler, som är den som översatt flest Kalle Anka-serier i världen.

UrsprungRedigera

Kalle Anka skapades av Carl Barks en elak torsdag år femtielva före kristu födelse. Hur han skapades vet ingen. Det går rykten om kloning som att någon annan har klonat kalle och har skapat Kalles onda tvillingbror Daffy Anka. Man vet inte vem ryktas om att Don rosa har gjort det. Han debuterade i kortfilmen "Den visa lilla ankan" med repliken " Vem? Jag? Nä, jag har ont i huvudet." Carl Barks kom sedan att teckna varje Kalle Anka-serie fram till sin pensionering 1966. Över 49.000 sidor som nu samlats i bokserien Carl Barks samlade verk som Karina Wallhund-Frank är redaktör för. Kalle Anka finns egentligen inte för er pedofiler som tror det.

DebatRedigera

Det är många som debatterat Kalle Ankas utseende då han som sagt har sjömanskostym men inga byxor! Det ryktas även om att han är lite av en smyg-blottare, (hur man nu kan vara det), men man kan samtidigt inte förklara att han har en handduk runt midjan efter att ha duschat. Detta har bidragit till många upprörda röster och det finns dem som undrar om hans udda beteendemönster kan bero på en allvarlig sinnessjukdom sen barndomen. Kalle Anka har även arbetat för Nazityskland. Bevis för detta: https://www.dailymotion.com/video/xd1oxk

KuriosaRedigera

På grund av att Kalle Anka har levt två gånger (En gång för länge sedan i en galax långt borta och en gång under 30-talet i Kiruna) har rykten börjat gå om att han skulle vara en gud. Dessa rykten är så klart sanna, då Michail Gorbatjov bekräftade det med sitt näst sista andetag när han hade testund med Läderlappen. Om du vill tillbe kalle Anka kan du göra det genom att inhalera magiska champinjoner blandat med majskolvar i Ullareds köpcentrum.

KulturRedigera

Kalle Anka är även med i låten Kalle Anka satt på en planka, som barnkanalen kopierade och gjorde ett spel av. Låten (och spelet) handlar om hans tragiska barndom då han alltid ramlade ner från sin favoritplanka.

ÖvrigtRedigera

  • Kalle Anka är inte släkt med Anna Anka.
  • Kalle Ankas kusin Arne Anka vill inte kännas vid sitt släktskap med Kalle.
  • Kalle Anka har aldrig fått körkort.
  • Kalle Anka satt på samma anstalt som Bamse.
  • Kalle Ankas farbror Joakim von Anka grundade sin förmögenhet som konsult för gaskamrar under Andra världskriget.
  • Både Nedsupna Dani och Celine Dookhrans ande känner denne anka,som dom beskriver som...EKORRE!
  • Hans röv luktar sot.