Järnvägsräls är en järnbit som du kör tåg på. Ligger den inte som den ska så blir det en jäkla röra. Det har man ju läst i Lucky Luke! Man kan även sätta örat mot järnvägsrälsar för att lyssna om ett tåg kommer, men om ni hör att tåget är jättenära så kanske det inte är smart att sitta kvar och lyssna.

I kommuniststaterRedigera

Järnvägsräls är det enda i kommuniststater som landet satsar på som inte skickas ut i gigantiska mängder (så stora mängder att det inte blir något kvar i landet åt någon annan än regeringen (Kommunism 1-0 Kapitalism)) som export (jämfört med vodka och "sådant där som bonddjävlar tar fram" (spannmål) i Sovjetunionen), däremot funkar dessa exporter tydligen jättebra som kommunistpropaganda i utländerna. Trots allt, kommunister existerar fortfarande. I Ohlys Demokratiska Folkrepublik så ska det tydligen göras den STÖRSTA (notera VERSALERNA) satsningen på järnväg i modern tid. För om man ska tala sanning... vem behöver mat, hus eller ens pengar när det finns järnvägar?

I onda kapitaliststater där pengar är alltRedigera

I onda kapitaliststater där pengar är allt används dock inte lika mycket järnväg, de har inte riktigt förstått det här med att eviga presidenter (som t.ex. Kim Il Sung och Lars Il Ohly) ska ha alla pengar och all mat. De förstår inte hur rättvist det är när folket inte har någonting. Järnvägar används bara där de "behövs". De har inte sett det briljanta i att ha järnväg överallt. Men när dagen kommer och kommunismen segrar så ska ALLA förstå hur briljant Den Evige Kamraten är!

Definering av ordet "järnvägsräls"Redigera

En järnvägsräls är alltså inte bara en ful järnbit, det är även en symbol för kommunismens eviga kamp mot kapitalismens förtryck. Ordet hamnade på en prestigefylld 178:e plats på Rolling Stone's lista "De 200 coolaste orden som stavas med överdrivet många Ä:n" (det var faktiskt det enda ordet på den listan som inte var finskt).

Ibland finns det träbitar mellan rälsen, men de är inte mitt bekymmer.