Handboll är ett sällskapsspel.

Man delar upp sig i två lag (antal varierar beroende på om det spelas i grekisk eller schweizisk stil, men aldeles för många är en riktlinje), kastar en boll gjord av grismage till någon innom sitt eget lag samtidigt som man utropar "Oo-de-lally, vad heter du?!" Den som fångar bollen måste högt och tydligt svara med sitt namn och kasta vidare bollen till någon annan i sitt lag. Detta upprepas mellan 30 och 42 gånger innan man kastar bollen i ett upphängt fiskenät. Motståndarlaget utan boll får absolut inte störa laget med boll och måste stå radade på en linje och dansa konstigt med händerna i luften. Efter att bollen kastats i fiskenätet är det det andra lagets tur att kasta bollen varsemellan.

Speltiden är 60 minuter, och man bör hinna med ca 60 fiskenätskast per lag. Spelet är ett bra sätt att lära sig namn på och används därför ofta av dagistanter och klassföreståndare som tean-building aktivitet.

Ett försök till världsmästerskap gjordes i Allingsås 1973, men avbröts då turkarna spottade för mycket på golvet. Ett nytt försök är planerat 2012, då i Nangiala. Nu har det kommit en nyare variation av denne sport. Nu ingår det även innebandyklubbar. Men dom här ska man nämligen trycka upp så långt i röven på domarn, som ska vara en gris. Matchen är 234525 min lång och den som kommit längst upp vinner