Vissa grodor gör allt för att se intellektuella och världsvana ut. Det hjälper inte.

En groda är en liten platt grön varelse som avger små kväkande ljud, under det att den tidvis slänger ut sin långa tunga för att snabbt sluka en fluga, eller dylikt oönskat litet kryp. Vi är därför evigt tacksamma gentemot grodan, men tyvärr hindrar detta inte att grodan ser för djävla bäng ut. Lyckligtvis är grodor så ofantligt dumma att våra elaka hånskratt inte gör det ringaste intryck på dem – de bara sitter där och ser korkade ut, och likt automater slänger ut tungan efter en bit mat. Grodor har två ögon på huvudet, men huvudet är så litet och ointelligent (som dumhetsskydd mot hånskrattare) att ögonen inte får plats i huvudet. De sticker därför upp ovanpå och då detta får dem att se ännu dummare ut, så måste de ha ännu mindre hjärna, så det blir liksom en ond cirkel, där ögona sticker ut mer och mer.

Grodor simmar i vatten, och borde därför ha fiskliknande fenor som de simmar omkring med, och det har de också i sin barndom då de är snälla och gulliga och gör som mamman säger, men sedan kommer de upp i ungdomsåren och blir oborstade och fräcka tonåringar, som förkastar allt med fiskliknande simmande och gör uppror mot det etablerade samhället genom ett småbrottsligt degenererande av sin fiskstjärt och därefter växer det ut obscena fötter med simhud mellan tårna. Sedan står de och hänger och kastar glåpord och oanständiga förslag omkring sig – i form av kväkanden – till omgivningen på de värsta tänkbara platser. Och sedan skall vi inte berätta alla hemskheter som kan inträffa med sex, våld, ond bråd död och så vidare, men på något sätt har grodan, som helt uppenbart borde ha dött ut för länge sedan, om man skall döma av deras omoraliska leverne, hängt kvar i alla fall genom evolutionen, trots att det finns många starkare, klokare och mer vackra arter i naturen.

Värt att vetaRedigera

De giftigaste grodorna i Sverige är Skånsk sexbent klockaregroda och Österlensk dvärggurgelgroda. Den senare kan döda med enbart blicken på ett avstånd upptill 100 - 150 meter.


Se ävenRedigera