Generell informationRedigera

Det är ett vanligt misstag bland människor att tro att gamla tanter är kvinnor som åldrats. Egentligen är gamla tanter en helt egen art. De föds och parar sig på så kallade "bingokvällar", och tillbringar stort sett hela sina liv på anstalter anrättade av Sveriges regering, kallade "ålderdomshem".

Gamla tanter kan lätt kännas igen på sina löstagbara tänder, sitt vit-gråa hår och rutiga handväskor. De brukar ofta åtföljas av gamla gubbar, en liknande art, som ofta domineras av de gamla tanterna.

Naturliga fienderRedigera

Gamla tanter har egentligen bara två naturliga fiender: spädbarn och scouter, men har under evolutionens lopp utvecklat en stark illvilja till allting. Det är inte svårt att lista ut hur gamla tanters relation till scouter blivit som den blivit; knappt hinner en gammal tant ställa sig vid ett övergångsställe förrän en scout, oftast smygande, kommer fram, sliter tag i hennes arm och släpar henne över gatan - ofta flera gånger om. Till råga på allt förväntar sig scouten betalt efteråt.

Men när det gäller spädbarnen har folk oftast svårare att förstå vari de gamla tanternas illvilja ligger. Forskare tror att de stör sig på att hur mycket äldre spädbarnen får dem att se ut.

Gamla tanter bekämpar spädbarnen med alla möjliga medel. De nyper dem hårt i kinderna; de stickar och virkar kläder enbart för att tvinga på barnen dem och plåga dem när kläderna sticks; de bjuder barn på avskyvärt godis, och barnen har inget annat val än att äta upp för att vara artiga. Ja, tillvägagångssätten är många, men målet är detsamma: att utrota alla spädbarn.

Se ävenRedigera