Ett jaktplan jagar sitt byte.
Bouncywikilogo.gif
För tråkiga personer utan kosmisk smak, har de humorlösa åsnorna på Wikipedia en artikel om Flygplan.

”Flygplan? Ja, jag kan köra flygplan! Jag visade det ju på nyheterna den elfte september 2001! Oooops! Det skulle jag inte sagt!”

~ Rambosmurfen om Flygplan

”Jag har inget sådant. Det är tur då de bara... eh, förstör tvillingtorn”

~ Martin Ljung om just flygplan

”Ojojojojojoj...”

~ Daring Do om Flygplan

”Jaha...”

~ August Strindberg om Flygplan

Flygplan är elaka och onda monster, som namnet antyder, har förmågan att flyga och har i urminnestider haft stora konflikter mot båt och bil. Utvecklades förmodligen av mördarrobotarna som anföll Göteborg nån gång. När minns jag inte... Se mer om det i artikeln mördarrobotarna anfaller. Äter i stort sett allt de kan döda och bor i luften.

HistoriaRedigera

Flygplanen har igenom många årtionden varigt ett vilddjur. Som har fått levt i det fria utan några motståndare. Tills bröderna Wright hoppade på ett intet ont anande flygplan som tog en tupplur i det långa gräset. Detta ledde till att man började tämja dessa unika djur. Men man kunde inte få dem alla, istället så började flygplanen göra uppror och med flit gå med de legendariska piloterna. Piloterna var de enda modiga nog att rida dessa bestar i skyn. Dessa flygplan kraschade då med flit i marken eller stora skyskrapor som invaderade luften. Ända sedan dess har vi människor haft en besatthet att flyga dessa unika monster i skyn. För att vi ska ta oss över Atlanten, och dylikt. Itakt med att vi erövrar fler och fler vilda flygplan uppgraderar sig dem, från början var de uppbyggda av något som skulle likna trä och tyg. Men nu har deras kroppar utvecklat något väldigt liknande med stål.


RaserRedigera

Det finns olika raser när det kommer till flygplanen. Här är en lista på ett antal.

  • Jaktflygplan - Den mest lömskaste av alla flygplan. Kan sjuta rakteter och släppa brakare av eld. Var extra försiktig om du stöter på en Harrier, då dom är mer kapabla till att manövrera sig.
  • Segelflyplan - Dessa små gynnare är relativt harmlösa, och hittas oftast vid hav eller sjöar. Kan liknas vid fiskmåsar och äter fisk.
  • Propellerplan - En av de extra farliga. Har en takfläkt fastsatt vid nosen. Bra på att skära sallad.
  • Bombplan - Dessa är tränade flygplan som användes för att bomba sönder städer i tolfte världskriget.
  • Jumbojet - De här rackarna är enorma! Det hörs ju på dem. Skulle de annars heta "jumbo", om det inte fanns skäl till det? Trodde väl det!
  • Flyktplan är nåt du bör ha när du stöter på något av ovanämnda, med undantag från Segelflyplanet.
  • Plan-B Kan vara bra att ha om du misslyckas att komma iväg med flyktplanet.
  • Fåglar Error 66554. No data. Fåglar skapades av (error 404) som knullade nån.

FörökningRedigera

Trots att flygplanen verkar elaka och hjärtlösa, så har faktiskt flygplanen kärleksliv. Ja, hur befängt det än kan låta, så har de det. Har du inte sett dokumentären Top Gun? Där ser man ett övertydligt exempel på hur det kan se ut! Deras parningsritualer går oftast ut på att göra diverse tricks till Take my breath away. Detta utförs av både hanar och honor. De som lyckas bra, får sig en partner för resten av deras liv, de andra blir bittra och tar sina liv genom att flyga in i illa placerade skyskrapor.

JaktenRedigera

Dessa varelser har jagats hårt av piloter, och ses numera sällan i det fria. En del modiga plan har dock satt sig emot jakten. En av dessa hjältar var Röde Baronen. Han, med hjälp av sina trogna kamrater, kämpade mot piloterna och flera strider utspelades mellan dem. Som ledare över moståndsgruppen Den flygande cirkusen, var de nära sitt mål om självständighet. Dock blev Baronen nerskjuten, och moståndsrörelsen, nu utan ledare, har varit tysta av sig på bra länge. Baronens minne lever dock kvar i sången Asses High, skriven och uppblåst av planrättaktivisten och levande kanonkulan Bruce Dickinson och hans flygande cirkus Iron Maiden.

Se ävenRedigera