EMI är en brittiskt vapentillverkare som av misstag utnämnts till världens fjärde största skivbolag. EMI räknas tillsammans med Universal Probe-Missile inc, Sony Handgun Entertainment Group och Warner Brothers LWR (large weapons and records) som de fyra största vapentillverkarna.


HistoriaRedigera

EMI är det äldsta av de fyra stora vapentillverkarna. Det grundades i mars någon gång under namnet Egentillverkad och Multifunktionell I-lands-utökning och hade då som främsta uppgift att avskaffa begreppet "Hippies".

1971 bytade man namn till EMI efter en twist med företaget "Egentillverkad och Multifunktionell Indierock".

EMI har över 7000 anställda och anställer årligen ytterligare 500 då 500 av de 7000 redan anställda har en tendens att varje år mista livet i diverse experiment med morgondagens vapenteknologi. Under åren 1942 och 1945 nyanställde EMI hela 74 923 personer.

Sex PistolsRedigera

8 oktober 1976 kom EMI på sin sämsta idé hittills. En 6-pipig pistol med tveksam kaliber och sex avtryckare. Ja själva resultatet blev ju sex illa utvalda handeldvapen av spontant ursprung hoptejpade med vanlig bruntejp. Men det värsta var att när man avfyrade alla tillsammans lät det så fruktansvärt otight och oharmoniskt att de flesta kunniga vapen-vetare dömde ut vapnet helt på grund av dess ljudbild.

Succén blev en flopp men EMI löste det hela den 27 januari 1977 genom att sälja patentet till Virgin Records som på den tiden endast sysslade med att släppa skivor. Som följd av detta spelade Sex Pistols i sin förvirring in en skiva som kom att heta "Never Mind the Bullets" där man under 38 plågsamma minuter och 35 lika plågsamma sekunder kan hör ljudet av handeldvapen som skjuter i otakt på diverse föremål. På tolfte spåret kan man höra hur Johnny Rotten, vapnets frontrevolver i vredesmod skjuter ner ett antal anställda på EMI.

16 år senare köpte EMI tillbaks Sex Pistols och skjöt Virgin Records i mjälten.

SortimentRedigera

EMI har bland annat tillverkat Årtusendefalken åt det svenska försvaret under 1970-talet, men affären sprack 1977. Självaste Håkan Hellström körde en senare modell av denna då han räddade jorden från vogonerna 2003.

Det ryktas även att George Lucas skulle ha köpt en egen Årtusende Falken för privat bruk men där finns inga uppgifter som stödjer detta.