Cykel är en djävulsk terroranordning (eng:contraption) och används endast av miljötalibaner, för att protestera mot allt möjligt. Speciellt mot bilar och fotgängare som de anser förfula miljön något alldeles enastående. Fotgängare släpper även ut mängdvis med gaser som inte cyklar gör.

Miljötalibanerna använder cykeln i trafiken för att störa och reta bilister, genom att vara i vägen, visa arslet, ge fingret, och vara allmänt störande. Man kan även se dem fara fram på gångvägar där de skrämmer skiten ur fotgängare och hundar.

Emellanåt går de till direkt frontalangrepp genom att helt enkelt cykla på en bil eller en fotgängare. Vissa grupperar sig i s.k. terroristceller, med uniform; numrerade tröjor, tajta kortbyxor och rumporna insmorda med vaselin, de s.k. vaselinbrigaderna. De mest extrema, de s.k. självmordsmiljötalibanerna begår planerade attentat genom att cykla ut framför framrusande bilar i hopp om att bilen ska köra omkull och explodera, som på film.

HistoriaRedigera

Cykeln uppfanns av den siste urinvånaren på påskön, Guano Omeprazol. Ja han hette egentligen Mataku mengisi dengan air mata ketika saya melihat Anda dan mulut Anda penuh dengan guano.Nu saya harus mengambil omeprazol. Vilket betyder "Mina ögon tåras när jag ser dig och din mun är full av guano. Nu måste jag ta en Omeprazol", vilket var vad hans mor utbrast innan hon strax därefter blev blind av ångorna och kvävdes.

Som siste överlevande på påskön - den ende som kunde leva på guano - behövde han ett transportmedel för att samla in sin favoritmat, och uppfann då cykeln. En 32-växlad skönhet som han susade omkring med på den trädlösa ön.

Hans framfart observerades av en matros, med utstående öron och skär hy, på skeppet Beagle. Ja, den där båten som Charles Darwin irrade omkring med. Man landsteg och hälsade artigt på Guano, varpå han pekade på en fläck med fågelskit och sa - Guano. Detta tolkades som en grov förolämpning av kaptenen som sket sköt Guano på fläcken. Och därav kommer förstås det moderna ordet guano

När matrosen senare kom hem gjorde han ett försök att bygga en egen cykel av trä, en springcykel, utan styrning. Vid första provturen ramlade han och slog huvudet i en sten. Hans fru påpekade då att det nog skulle gå lättare om han ordnade med styrning på cykeln.

Ja, så där höll det på ett antal gånger till han hade fått fram en 32-växlad skönhet.

Ingen ville förstås köpa en sån galen uppfinning som en cykel, inte förrän miljötalibanerna kopierade konceptet och började använda dem för terrorhandlingar.

LagtextRedigera

Cykel måste man i Sverige sedan den 1 januari 2005 ha på sig cykelhjälm för att få köra, om man inte är över 15 år. Är man över 15 år kan ju ingenting hända, eller hur? Under 1970-talet och 1980-talet föregick många dagmammor, förskollärare, grundskollärare och fritidspedagoger med mycket gott exempel då de var ute och cyklade med barngrupperna och skolklasserna. Det minns ju alla hur det såg ut, och den som inte var född då har säkert sätt det på TV någon gång: Först kom en hjälmlös vuxen, och sedan kom alla barnen med hjälm. Den vuxne skällde på barnen om de inte hade hjälmar, och talade om att "Cykla utan hjälm är illa, tänk i fall du skulle trilla".

Lagstiftning kring cykelns hantering finns det för övrigt gott om i många länder. Vad många (uppenbarligen!) inte vet är till exempel att det i Sverige är strängeligen förbjudet att färdas på låst cykel utanför inhägnade områden större än 16 m2. Ej heller är det i Sverige tillåtet att skjutsa fler än fyra personer per hjul, ens om cykeln är konstruerad för det.

En miljötalibans betraktelseRedigera

Stockholm var under en längre tid beronde av bögar som visade sjärten. Den huvudstad i vilken flest cyklar stals. Min granne stal en cykel en gång, vilket tydligt bevisar denna tes. Nej, men allvarligt talat så var det faktiskt så. I Polen och Rumänien under samma år så hade de inte alls samma problem. Lustigt nog verkade alla ha så många cyklar att ingen behövde stjäla cyklar av varandra. Hade man glömt sin cykel någonstans, eller någon annanstans så var det bara att köpa en ny. Just i Polen behövdes dock ett särskilt körkort för att få framföra en cykel, Då vra det mest nazister som gillade att cykla eller lesbiska blondiner som det kallades på den tiden. Det här är en regel som än lever kvar, men Polen har i och med EU moderniserat sitt regelverk så att man ej längre behöver det för att köra bil inom EU, bara i Polen. För cyklar gäller dock strängare regler, den polack som cyklar inom ett annat EU-land måste först skaffa ett särskilt tilläggstillstånd till vilket ett tämligen komplicerat prov är kopplat. Därav är det endast ett fåtal polacker som vi ser cyklandes ute på vägarna.