Bygg Bomber med Mulle Meck

Omslaget till Bygg Bomber med Mulle Meck.

Bygg Bomber med Mulle Meck är ett RPG-spel till PC för vuxna eller psykopatiska barn, som utspelar sig i centrala Irak. Spelet läcktes ut år 1996 tack vare en oförberedd och spontan fyllefest i Levande Böckers vinkällare. Spelet slutfördes och släpptes ut år 2010, sponsrade av Running with Scissors Inc, Bioware, Blizzard och Felix Tomatketchup.

Handling / Gameplay

Protagonisten 'Mulle Meck' är på ett specialuppdrag att tillverka missiler, atombomber och andra diverse sprängämnen för terroristorganisationen Al-Qaida. Igenom spelet kan spelaren låsa upp kraftfullare sprängämnen och nya bomb-ritningar - Därmed större bomber, mer intensiv förödelse och mer XP. (och i vissa fall 'Mandelflarn' som anses vara spelets valuta)

För att få bombdelar gratis (Utan att behöva ta sig till den Internetburna "svarta marknaden") kan man rota igenom den lokala skrotgården, vilket är ett minispel man låser upp strax efter ett lyckat mordattentat på en amerikansk soldat med ranken sergeant eller högre. Det är under vissa omständigheter 'illegalt', och om myndigheterna eller ägarna till skrotgården får syn på Mulle blir han skjuten - eller avrättad - omedelbart med realistiska (Och prisbelönta) specialeffekter.

Spelet har multispelar-funktioner där en extra spelare kan delta på samma dator i formen som Mulles hund 'Luffe'. Funktionen har fått hård kritik, då andra spelarens uppdrag (Urinera på gatulampor, skaffa loppor) inte visar sig vara jämlikt underhållande med första spelarens uppdrag.

Man antas ha klarat spelet när antingen den nuvarande amerikanska presidenten omkommer i en bombattack, eller vita huset förintas. Efteråt visas en epilog där Mulle fantiserar med Luffe om nya glada upptåg på en sten bredvid en motorväg strax innan Mulle blir påkörd av en pansarvagn. I spelfilerna och spelkoden har man lyckats finna en alternativ 'bonus'-epilog som uppnås om man råkar spränga halva jordklotet. I den versionen blir Mulle en multimiljonär och ny ledare av Al-Qaidaorganisationen, strax innan jordens omloppsbana rubbas, och den halva som är kvar uppslukas av solen.

Extrauppdrag

Ett flertal expansionspaket och DLC har släppts ut till Bygg Bomber med Mulle Meck.

I Aerodynamiska Explosioner anskaffar sig Mulle rollen som kamikazepilot igenom bonus uppdraget "Den Kinesiska Kontakten". Liknande gameplay syns som i Bygg flygplan med Mulle Meck - förutom att det utspelar sig i Irak, man börjar i luften med minimal bensin och det finns ingenstans att landa.

I Makalösa Magexplosioner beordras Mulle att bli självmordsbombare i ett namnlöst bonusuppdrag. Mulle skickas ut i en stor folksamling med en bomb fastsatt på magen. Bomben har en slumpmässig och okänd 'stubin' och kan detonera när som helst. Om man lyckas spränga minst 100 civila eller fler låser man upp ännu en bonus epilog- I den ser man Mulle och Luffe i helvetet, drickandes te med djävulen. I bakgrunden kan man se vad som verkar vara 17 stycken oskulder.

I Vem Dödade Han Me' Talibanen? måste Mulle finna soldaten som lönnmördade Usama Bin Laden, och ett 'Vem där'/'Sherlock Holmes' tema uppstår genom resten av spelet tills mysteriet är avklarat. Om Mulle finner bedragaren, och lyckas ta kål på honom, utnämns han till hedersterrorist och vinner en miljon mandelflarn som belöning.

I Silket Hundliv (DLC) anses multispelar-funktionen bli fixad och mer rättvis. Spelare två kan nu gå med spelare ett utanför Al-Qaidas gömställe och bidra som lockbete, måltavla eller minfälts-rensare.

I Ultimata Bedrägerier (DLC) kan Mulle bedra Al-Qaida igenom att släppa en atombomb på deras gömställe i bonusuppdraget "Vem Har Störst Magnitud?". Men även om Al-Qaida är undanröjda måste Mulle fortfarande; antingen förinta den amerikanska presidenten eller vita huset på egen hand för att klara spelet.

I Längsta Skägget Vinner Alltid (DLC) tillkommer en skägg-växt-simulations funktion. Skäggväxtmedel och annat sådant finns nu tillgängliga på "Svarta Marknaden" och spelaren kan även definiera färgen på Mulles skäggväxt i femtio nya olika sorters nyanser grått. Skägget ger extra XP / Mandelflarn när uppdrag slutförs, beroende på hur långt skägget är. (En titt in i spelkoden avslöjar att den maximala längden är 4,5 meter.)

Egil kontroversen

Någonstans runt 2015 tyckte "Qvintus Lindgren" och/eller "Egil Productions" att Bygg Bomber med Mulle Meck var deras idé. De smörjde sina lår och ansikten med margarin och lade grädde mellan tårna i ett försök att bevisa sin oskuld.

Axelsson bara skrattade.