En bil är en häst av järn och andra metaller och beståndsdelar, med vilken man rider omkring på vägen och hälsar till andra ryttare, samt åker från plats A till plats B, via en massa platser som ligger emellan A och B, de ligger så att säga "på vägen". På en normal häst av kött och brosk sitter man på ovansidan, men i bilen sitter man i magen på järnhästen, och tittar ut genom ögonen på hästen. Hästen är ganska dum, så ryttaren får tänka i stället för hästens hjärna, som inte finns. I stället för hovar finns det fyra runda skivor som i jojoar, men utan snöre så att skivorna inte studsar fram och tillbaka som i en jojo, utan snarare ligger still och snurrar. På dessa jojoskivor rullar bilen fram. Framför sig har man ett betsel, ett styre, som ser ut som en annan jojoskiva. Den snurrar man fram och tillbaka, så om man vill styra hästen till höger så snurrar man motsols och tvärtom (medsols) om man vill åt andra hållet. Man måste då se till att bilen håller sig på alla väl valda platser mellan A och B så att man inte hamnar på plats C, vilket brukar vara lerigt och fullt av kvistar och grenar. På plats C vill man inte vara.

Hästen dricker soppa, men den går inte att äta av människor, eftersom den inte innehåller hårda bitar, och är giftig. Endast järnhästar dricker sådan soppa, eftersom den smakar så illa och smartare varelser inte kan uthärda lukten. Sådan soppa köper man litervis vid mackor som är för stora och hårda för att man skall kunna äta dem. I dessa mackor finns det ofta en finnig varelse med en bäng mössa, som man går till och lämnar fram en papperslapp till när man har tagit soppa, och säger snälla och trevliga saker till. Annars kan det gå illa, då kan det komma järnhästar efter en som stoppar den egna järnhästen, och så tar de med en och stoppar i en bur så att man får titta på publiken, medan denna publiken kastar godis till en.

När man gått och pumpat in soppa i munnen på bilen, munnen sitter där bak på sidan, men eftersom bilen är så dum så säger den inte till när den är mätt, utan det bara sprutar tillbaka till slut, så måste man vara mycket försiktig att denna äckliga soppan inte sprutar ut på de egna byxorna.

Sen går man in i hästen och vrider på litet spakar och knappar, så börjar bilen gnägga, och sedan börjar den spinna som en katt, fast mer, som en tiger, om tigrar hade spunnit, vilket de inte gör.

Hur man skaffar sig en bilRedigera

Man går till ett hus med en dörr i, och på insidan av den dörren sitter det en massa kvinnor och några män bakom bord som har en framsida, så man inte kan se benen på dem. Där går man in och går fram till en bänk utan lådor, men det finns hål med papper i som man skriver saker på. Sedan går man fram till borden och lämnar fram pappret till kvinnan som ger andra papper tillbaka. Dem skall man stoppa ner i fickan på byxorna som man har på sig. Om man inte har byxor på sig får man stoppa dem i väskan. Om man inte har en väska är man illa ute.

En annan metod är att gå fram till en ruta i väggen där det blinkar saker. Det finns ett hål där som man stoppar in en plastbit i, och då trycker man på rätt siffror så kommer plastbiten ut igen, ett papper och ett annat papper eller flera. De senare skall man lägga i fickan på sina byxor på samma sätt som ovan eller väskan.

När man gjort det går man till ett hus fullt med bilar som det finns en gubbe inuti en skjorta som är vit och randig med blå ränder, och denna finns inuti en kavaj som är blå. Han ser väldigt snäll ut, men är lurig. Man skall vara försiktig så man inte blir lurad. Han brukar ha en snara runt halsen, oftast är den röd.

Då frågar man gubben i skortan i kavajen med en snara runt halsen om han har en "bil". Om man säger "järnhäst" så fattar han nog vinken, och skrattar litet besvärat. Sedan frågar han vad man vill ha bilen till, och då vill man köra runt litet, men man säger också att man vill åka i städer och handla saker som man stoppar in i baken på bilen, eller så vill man åka till faster Agda i Säffle. Och så pekar han på en bil, som han säger är otroligt bra, och felfri och den har jättefin inredning och det kommer en stereo på köpet. Allt sådant är lur. Man skall skita i om det finns inredning och det kommer en stereo på köpet, i stället skall man kolla på att det finns ett styrhjul, en jojo som man vrider på och bilen svänger dit man vill. Och så skall man kolla på hästen och knacka på den och se om den faller sönder om man knackar på den. Man skall också kolla om det finns en motor i som man kan få att gnägga genom att trycka på litet knappar och rör på litet spakar. Om den i stället skriker som en gris som man slaktar, kan man överse med detta: man kan lära sig att få den att gnägga och sedan spinna som en stor katt. Så skall man göra.

När man tycker att bilen är bra, så skall man betala och köra iväg (hem) med bilen, eller till jobbet om man skulle till jobbet. Om man bodde hos faster Agda, så kan man åka tillbaka till faster Agda. Man ska betala även här, annars blir det buren och publiken kastar godis. Kompisarna skulle tycka det var jättelöjligt om man hamnade i buren bland de andra aporna.

Olika användningar hos en bilRedigera

Bilar brukar bli köpta därför det finns så många som tycker de är bra. En del köper bilar även om de tycker att bilen är dålig. En del köper bilar för att de tror att det går att åka i. Det finns många åsikter.

Bilar kan användas till många saker. En sak som är mycket vanlig är att man tycker att man blir så bra om man har en bra bil. Då köper man en bil som är maximalt dyr och vacker, d.v.s. metallglänsande, så går man in på toaletten och tar fram tandborsten och gnor tills man glänser själv, i alla fall när man ler. Så tar man bilen och sätter sig i magen på den, och så får man den att gnägga och spinna och så åker man iväg genom staden där det finns många människor, och så åker man omkring långsamt och visar tänderna. Då tycker människorna att bilen och tänderna är så vackra tillsammans, så att de tycker att man själv som sitter så där och ler är otroligt bra. Det kallas "människovärde".

En annan sak man kan göra med järnhästar är skaffa saker och stoppa in i baken på bilen. Man kryper in i magen på hästen och knappar och spakar så det gnäggar och morrar, och sedan väljer man A där man är och B där man kan köpa grejor, och så åker man till B. Då är det bra om man har små papperslappar i fickan eller väskan eller ett plastkort, som det säges att man kan betala med. Så får man bilen att somna genom att skruva på en spak som man stuckit in i ett hål och drar ut den, och så hostar den och somnar. Så går man ut till B som är ett jättestort hus med en massa folk som springer ut och in och där finns det många människor grupperade i mamma, pappa och skrikande barn som skriker över att de inte fick glass, godis eller en leksak. Barnen åker omkring i en vagn som ser ut som ett nät och som en låda, och det är pappa som drar omkring på lådan, eller mamma. En del barn springer omkring slumpartat framför andra människors ben så att dessa nästan ramlar, men det händer sällan att de ramlar. Några barn springer omkring och jagar varandra och river ut saker ur hyllor.

ÖvrigtRedigera

Bilister brukar jaga andra människor och djur för att äta upp dem. Många bilister är riktiga galningar och brukar förstöra hus och brukar lägga bomber på olika ställen och vill spränga folk i luften.

Se ävenRedigera