Bästen Herman är en fascinerande folksägen som ursprungligen härstammar från Uzbekistan. Denna sägen har sedan dess emigrerat till Ekerö och det är även där Herman sägs vara. Bästen Herman är enligt sägen en skräckinjagande bäst som sägs vara 16 kilogram ren styrka. Han sägs kunna hoppa cirka 15 höga centimeter och har samma bitkapacitet som en nakenråtta.

EgenskaperRedigera

Bästen Herman är kopplad till flera olika traditioner, särskilt med ursprung i Nazistiska ideologier och förekommer i en mängd olika lokala varianter, under olika namn i hela Europa. Några exempel på dessa namn är Herman Göring och Sperman. Historierna om Bästen Herman är besläktade med berättelser om andra obehagliga övernaturliga väsen som till exempel Segge och Allah. På både Färingsö och Ekerö beskrivs han ofta som en gigantisk bäst, cirka 35 centimeter i mankhöjd med ett hemskt gap full av ojämna tänder.

StammtavlaRedigera

Chipsätande vååp, är en hybrid av en fet SD-man korsad med den franska bulldoggen som knullade en skogssnigel. Kroppsodören kommer från SD-mannen, vars namn förblir okänt.

 
Detta är ett påstått fotografi av Bästen Herman.

KällorRedigera

Trust me bro. fakts