Anna Bola är en rysk idrottskvinna som dominerat damernas dopade indelningsklass totalt de senaste åren, och hon har tagit massor av medaljer i OS för dopade. Hon är en all-roundidrottare har tävlat i bland annat löpning, simnning, trehjulingscykel och trampebil. Hon döptes till förnamnet Anna, men antog senare efternamnet Bola.

Alltid sistRedigera

Anna Bola föddes den 4 mars 1982 i Moskva i det dåvarande Sovjetunionen. Tidigt utvecklade hon ett intresse för sport. Problemet var bara att hon alltid var minst, kortast och sämst i sport. Hon kom alltid sist. Då hon var 11 år sprang varenda 5-åring i kvarteret ifrån henne. Ändå idrottade hon, och gick varje dag till idrottsplatsen för att träna.

RevanschenRedigera

Det var en vacker vårdag i april 1994, då Solen sken och fåglarna sket över hela Ryssland, då Moskvas lokala skolmästerskap i friidrott hölls. Hon ställde upp för sin skolklass på 100 meter. Hon var inte uttagen, men alla andra hade brutit benen då de spelat fotboll på skolgymnastiken dagen innan, men hon hade vägrat vara med trots att gymnastikläraren skällde på henne. Den här morgonen gick hon dock först till den lokala dopingmedelstillverkaren Dr. Doping, där hon köpte anabola steroider. Hon höll på att komma för sent, men hann i tid. Hon vann 100 meter på nya världsrekordtiden 5 sekunder. Hon klarade inte dopingtestet, och stängdes av från all skolidrott för resten av sin skoltid. Istället sökte hon sig till den lokala sportklubben "Moscow Doping Sports", som tävlade i de dopade indelningsklasserna. Här var hon bäst. I månadsskiftet juli-augusti 1994 representerade hon Ryssland i sommar-OS för dopade. Hon ställde upp i 15 grenar och tog 5 guldmedaljer, 3 silvermedaljer och 2 bronsmedaljer. Hon blev sponsrad av dopingföretg, och slutade skolan. Sedan dess har idrottsframgångarna bara fortsatt för henne. Hon är nästan alltid dopade, såväl på tävling som på träning.