Saunauto

Version från den 12 september 2007 kl. 22.14 av Adolf Koskenpää (diskussion | bidrag) (Ny sida: '''Oy Saunauto Oi''', finländsk biltillverkare med säte i [http://kartor.eniro.fi/query?what=map&lang=sv Miljonstaden Salmivaara]. Deras bilmodeller har fått stark kritik...)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Oy Saunauto Oi, finländsk biltillverkare med säte i Miljonstaden Salmivaara. Deras bilmodeller har fått stark kritik världen över för att bilarna byggs av begagnade bastuer som med största sannolikhet stulits från trädgårdar i Hufvudstadsregionen. Fabriken ägs av en före detta miljöaktivist vid namn Järkka Motoristi mera känd som Salmivaaran Järkka.

Rolig historia

Det hela började året 1941 enligt julkalendern. Ryssarna(stön! Alltid dessa ryssar) hade bombat sönder Salmijärvis Alkobutik och 96% av stadens befolkning var arbetslösa. Järkka Motoristi och hans vänner bestämde sig för att åka sparkstötting ner till Helsingfors och framföra sina klagomål till Risto Ryti.

Väl framme såg de att alla hade en egen ångbastu i trädgården, och de stal omkring hundra stycken och fraktade till Salmivaara. Därefter knyckte de motorer från sovjetiska MiG 15 stridsflygplan och monterade framtill på bastun. Därefter satte man fast hjul från vävstolar och baktill monterade man fast en bykbunke som bagageutrymme. Man döpte modellen till Nopea Puu-Perkele.

Premiéren

Saunauto Nopea Puu-Perkele visades första gången på Världsutsällningen i Salmivaara samma år och den fick stå mellan AutoPutin och Oldsmobile Golden Rocket. Den blev utsedd till årets bil och Järkka tjänade över en miljard mark! Dessutom klarade den det finska krocktestet galant. Kravet var att bilen skulle meja ner en bolsjevik och att denne skulle bli till blodigt mos. För övrigt hade bilen 675 hästkrafter och en toppfart på 1 890 km/tim. Bänsleförbrukningen 78 liter/ milen.

Olika versioner

I dagsläget har man ett stort urval av olika tillvals- och utrustningspaket.

  • Hyvvä Järkkan Ylimääräinen inkluderar krockkudde med mauell pump, extra säten i form av hösäckar och en VHS med Mr bean.
  • Aito Suomalainen Roska inkluderar speciallackering i vit med blåa ränder, en flaska koskis i handskfacket och en VHS med Mumintrollet.
  • Valmis Talvisotaan själva bastun i pansarstål istället för trä, kamoflagefärg, larvfötter och en kanon som automatisk siktar mot kommunister.
  • Nopea kuin itsä Mauno Koivisto 3 900 hästkrafter istället för 675, möjliggör en toppfart på 12 544 km/tim. Bräsleförbruningen blir 198 liter per mil.
  • Jiddisch är speciellt för judar. Bastuhutten inreds som Auschwitz med gaskammare.
  • Asua maalla inkluderar gödselspridare, kossor, traktordäck, kohage och foder i bykbunken.
  • Hirohito Hirosjimapikachu Kawasakinagasaki är till för den japanska marknaden. Hytten kläds i tyg och en risskål på golvet. Ratten ersätts med en TV-spelskontroll och rutan blir en TV-skärm. Dessutom står en Corolla i baksätet mot pristillägg.
  • Alt for Norge paketet för den norska marknaden. Själva bastun ersätts med ett badkar med kokande olja, pedalerna ersätts men slalomskidor och en DVD med första säsongen Fleksnes medföljer.
  • Kaikki inkluderar frysbox, WC, duschkabin, staket, kallkontor, TV, lavoar, säng, svärmor, reservdelsbil, snygg tjej, middag, vardagsrum, med mera...