Skillnad mellan versioner av "Olympiska spelen"

(fixar till lite)
Märken: Mobilredigering Mobil webbredigering
 
(33 mellanliggande versioner av 15 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
  +
'''Olympiska spelen''' förkortas '''OS''' och är ett sportevenemang som har minst 100 grenar varav de flesta är helt onödiga, till exempel [[curling]] och snowboard-hopp. Eller GÅNG. Vad fan, alla kan väl gå (utom en del Paralympics-tävlare förstås, men de är inte med i den här delen av [[Diskussion|diskussionen]]) och inte ser vi sådär fula ut under tiden heller.
{{fix}}
 
  +
Vid OS [[1980]] i det dåvarande [[Sovjetunionen]] blev [[krig]] en olympisk gren. Krig fanns även med på OS-programmet vid OS [[1988]] i [[Nordkorea]] och [[1992]] i [[Spanien]]. Inför OS [[1996]] mitt i Atlanten, förbjöds krig då sporten ansågs vara "för våldsam", ja till med våldsammare än att dunka sitt huvud i väggen (vilket borde bli en gren, det är en genuin sport). OS ska faktiskt vara familjeunderhållning, ansåg de. Många tycker det där bara är tjafs, och kämpar för att krig åter skall bli olympisk gren. En gren där flest döda vinner. Hur man skall tolka detta är dock fortfarande ett ämne för stormig debatt. "Vems döda?" "Ja, kan jag döda mina egna lagkamrater och vinna?" "Måste jag döda alla och ta livet av mig för att vinna?" och så vidare. Vi har ännu inga svar, [[diskussion|debatten]] stormar, STORMAR, vidare. Otroligt stormigt är det. Man håller i hatten. Och duckar rätt ofta.
   
'''Olympiska spelet''', förkotas '''OS''', är ett sportevenemang som har 100 grenar. Första OS hölls kom år inte}} populär i vissa länder. Vid OS [[1980]] i det dåvarande [[Sovjetunionen]] blev [[krig]] en olympisk gren. Krig fanns även med på OS-programet vid OS [[1988]] i [[Nordkorea]] och [[1992]] [[Spamien]]. Inför OS i [[1996]] i Atlanten förbjuds krig i [[OS]] då sporten ansågs vara "för våldsam", ja till med våldsammare ta bort krig från OS-programmet. OS skall faktiskt vara familjeunderhållning, ansåg de. Många tycker det där bara är tjafs, och kämpar för att krig åter skall bli olympisk gren.
 
   
 
==Historia==
 
==Historia==
 
OS grundades [[240.f.kr]] i [[Antikens Grekland]] av [[Oluketius Ostius Bacon]] vid staden [[Olympia]]. I början ansåg många OS vara motbjudande därför att folk sprang nakna. OS arrangerades då ute på en slags äng. Om någon råkade gå förbi måste personen blunda, men många kvinnor blev intressade av de nakna männen och klarade inte att blunda, eftersom nakna män är rätt spännande och svåra att slita blicken från.
{{Motbjudande}}
 
   
  +
OS arrangerades varje år i [[Aten]]. Sedermera började folk bygga en OS-arena som tog tre år att färdigställa - den blev klar [[235.f.kr]]. Detta gjordes för att folk skulle slippa blunda om de av misstag råkade gå förbi den där ängen. Kvinnorna rasade i smyg och slutade plötsligt att råka gå förbi ängen ifråga.
OS grundades [[240.f.kr]] [[Antikens Grekland]] av [[Oluketius Ostius]] vid staden [[Olympia]]. I början ansåg många OS vara motbjudande därför att folk sprang nakna. OS angerades då ute på någon äng. Om någon råkade gå förbi måste personen blunda och många kvinnor blev intressade. OS angerades varje år i [[Antiken]]. Sen 2 år efter började folk bygga en OS-arena som tog 3 år och bygga som blev klar [[235.f.kr]] så att folk slapp blunda om man gick för i skog eller ängen.
 
   
Många folk köade [[biljetter]] som såldes över hela [[Grekland]] till OS och det va mer kvinnor än män som tittade de ville ha fler män som ska titta OS. bestuldade de att kvinnor fick delta i OS och männen ska även också titta det ökade det fler män som tittar OS och fler deltagare för se kvinnor. Under denna tid klassades OS som [[porr]] för de sprang nakna för att en del tyckte det va motbjudande att kolla på OS. År [[216.f.kr]] va det en deltagere som dopade sig och vann personen deltog 3 ggr i OS.
+
Många köade efter [[biljetter]] till OS, vilka såldes över hela [[Grekland]]. Det var fler kvinnor än män som tittade eftersom det var fler män än kvinnor som tävlade. De ville dock ha fler män i OS-publiken. Därför beslutades att kvinnor fick delta i OS och att även männen skulle titta. Detta genidrag lyckades då fler män började titta för att för en gångs skull få se nakna kvinnor. Under denna tid klassades OS som [[porr]] eftersom alla sprang nakna och en del tyckte att det var motbjudande att behöva se det som de verkligen inte kunde sluta titta på.
   
  +
År [[216.f.kr]] var det en deltagare som dopade sig och därpå vann tre raka segrar.
År [[212.f.kr]] infördes det dopingkontroll inte via [[maskin]]er det va på annat sätt. Om man dopade sig dömdes man till döden och priset blir fråntaget fanns inget [[OS för dopade]]. År [[154.f.kr]] införsdet att man fick använda [[kalsonger]] i OS så deltagarna slapp gå [[naken|nakna]] för OS-delagare inte skulle {{C|stånd}} vingar och att pulikerna inte jämt ska toa under machtendet inte blir {{c|kåta}} galna och det minskade motbjundeheten och fler folk björde titta det tilllåts även att [[slav]]ar fick titta på OS gemon [[fängelse]] [[hål]]lan. [[460.e.kr]] kom [[Rommariket]] och lyckades de okupera Grekland och slåg ner OS-arenan och så OS försvann som sen åter upplivedes [[1796]].
 
   
 
År [[212.f.kr]] infördes det dopingkontroll. Inte via [[maskin]]er utan på annat, ännu inte utrett sätt. Om man dopade sig dömdes man till döden och blev fråntagen priset, det var innan det fanns ett [[OS för dopade]]. År [[154.f.kr]] infördes att man fick använda [[kalsonger]] att deltagarna slapp gå [[nakna]]. Detta för att dämpa OS-deltagarnas tendens att bli kära i varandra, samt för att minska risken för tomma läktare i och med att publiken ständigt besökte toalettfaciliteterna för attatt säga ta hand om sina affärer. Detta beslut minskade motviljan mot spelen och fler björde titta. Dessutom tilläts då även [[slav]]ar titta på OS i sina [[fängelse]][[hål]]or.
=== Återupplivningen ===
 
  +
[[1792]] startades OS föreningen i Grekland som planerade att återuppliva OS igen i Grekland i Aten planerades de kom beslut att göra det då [[1796]] att Återuppliva OS och att få folk från andra länder att delta. Då fanns det bara 14 grenar som ex. [[friidrott]], [[Psykling]], [[Simning]], [[Snacka]], [[Strycketräning]], [[Gymnastik]], [[Boxning]], [[Dans]], [[Skytte]], [[fäktning]], [[Flygning]] och [[grävning]] det va en av dom enda sporten som då. Det fanns bara en två personer från [[Sverige]] som deltog .
 
  +
[[460.e.kr]] kom [[Romarriket]] och lyckades otippat ockupera Grekland, trots sina fula osmidiga toga-dräkter. Jag menar, vem fan får stryk av en snubbe invirad i ett lakan? Jaja, de var i alla fall jävligt sura och brände ned OS-arenan och halva Grekland och såg till att stoppa OS som inte kunde återupplivas förrän [[1796]]. Vad grekerna tyckte om detta är ej nedskrivet, kanske gömde de sig i bergen för att slicka sina sår och knyta näven i fickan.
   
  +
 
=== Återupplivningen ===
 
[[1792]] startades OS-föreningen i Grekland vars mål var att återuppliva OS igen i Aten, och denna gång folk från andra länder att delta. [[1796]] lyckades detta, men ännu fanns bara 14 grenar - [[friidrott]], [[psykning]], [[simning]], [[snacka enorma mängder skit]], [[styrketräning]], [[solarium]], [[gymnastik]], [[boxning]], [[dans]], [[hårspray]], [[skytte]], [[fäktning]], [[flygning]] och [[grävning]]. den tiden deltog endast två personer från [[Sverige]], i [[boxning]] och [[hårspray]].
   
 
== Regler ==
 
== Regler ==
 
* [[Doping]] är inte tillåtet. Man diskvalificeras och blir av med priset. Istället får man tävla i [[OS för dopade]] eller delta i en annan sport, till exempel den kungliga sporten korvstoppning.
 
  +
* Man får inte sjunga när man springer. Folk hatar sång och kommer att kasta pil på varje sångare. Detta har tidigare slutat i tragedi.
* [[doping]] är inte tillåtet. Man diskvalifiseras och priset blir från taget och isället får man tävla i [[OS för dopade]] eller delta i en annan sport.
 
  +
* Man får inte uppehålla sig bland publiken. Publiken är en opålitlig pöbel och skall undvikas till varje pris.
* Man får inte sjunga när man springer.
 
* Man får inte in där puplikerna sitter.
+
* Man får inte äta och sporta samtidigt, man kan sätta i halsen.
* Man får inte äta och sporta samtidigt.
+
* Man får framför allt inte äta upp OS-anläggningen, och definitivt inte i så fall sätta i halsen.
* Man får inte äta upp OS-anläggningen.
+
* Man får inte skrika löparpedofilskitarslebanan.
* Man får påstå att man kan flyga i [[friidrott]].
+
* Man får påstå att man kan flyga om man kan backa upp det, annars inte.
* Man får inte kasta bananskal mitt på banan.
+
* Man får inte kasta bananskal mitt på banan, det skämtet är så jävla OVERPLAYED. vi såg det redan på stumfilmens tid och det har inte blivit roligare sedan dess.
* Man får inte hälla i gift i [[poolen]] för kväva simmarna.
+
* Man får inte hälla i gift i [[poolen]] för kväva simmarna. Om man petar lite på dem i slutskedet drunknar de ändå.
* Man får inte leka [[riddare]] i ridings macht.
+
* Man får inte komma från [[Arlöv]] eller [[Bjärred]]. Eller från [[Narnia]]. Eller hänga på [[statt]] i Hudik.
  +
* Man bör inte tro att det ger några fördelar att vara världsmästare i [[Goatse]], då det fortfarande råder kalsongkrav. Ingen kommer att se det. Om någon råkar se det, kommer personen ändå inte ha velat se det och den tävlande blir diskvalificerad på grund av djävulsk äcklighet.
* Man får inte komma från [[Arlöv]] eller [[Bjärred]].
 
  +
* Man får inte ha deltagit i OS för dopade, såvida det inte var länge sen. Länge sen i OS-termer betyder minst två veckor.
* Man får inte vara världsmästare i [[Goatse]]!
 
  +
* Man får inte somna mitt i när man sportar. Eller får och får, men man lär ju inte vinna precis, och OS handlar om att vinna. Gå hem och lägg dig i soffan med en påse chips.
* Man får inte ha deltagit i OS för dopade.
 
  +
* Man får inte spela [[Game boy]] eller prata i [[Mobiltelefon]] mitt i sporten. Se ovanstående motivering. Kör hårt och hoppas att det kommer ett OS i [[Game boy]] snart. HAHAHAHA GOOD LUCK
* Man får inte somna mitt när man sportar.
 
* Man får inte spela [[Game boy]] eller prata i [[Mobiltelefon]] mitt i när man sportar.
 
   
 
==Doping==
 
==Doping==
Doping är förbjudet i OS. Om man dopar sig så blir man diskvalfiserad och priset blir från taget och Man istället tävla i OS för dopade istället eller börja på en nya sport eller avsluta sin sport kariär.
+
Doping är förbjudet i OS. Om man dopar sig så blir man diskvalficerad och av med priset. Man kan istället tävla i OS för dopade, eller börja på en ny sport (till exempel kunglig korvstoppning). Alternativet är att helt enkelt avsluta sin sportkarriär för att börja knarka på heltid och dö i en rännsten med bajs i byxan och kräk i mungipan. Sjukt sexigt, sportmänniskorna kommer att stå i kö vid graven och smörja in sig i kokosfett som en hyllning.
  +
  +
Det var vid [[OS]] [[1890]] som den värsta dopingskandalen upptäcktes. Nästan alla dopade sig, kanske för att [[1890]] var ett fruktansvärt skitår och alla egentligen helst ville dö eller flytta till en medelhavsö där solen sken och det fanns vackra män och kvinnor.
  +
Exempel på bevis för denna dopingskandal är att sportarna sprang åt fel håll, snubblade mycket, kastade spjut mot publiken och gjorde extremt många självmål. Endast fem priser blev godkända: Ett guld, två silver och två brons. Resten blev fråntagna sina medaljer på grund av doping. Det var efter denna händelse som de diskade planerade att starta [[OS för dopade]]. På olympiska kommittens möte i Aten röstades förslaget igenom, då man hoppades slippa de dopade i fortsatta OS-tävlingar nu när de fick sina egna.
   
Vid [[OS]] [[1924]] förekom den värsta dopingskandalen, nästan alla dopade sig exempeö på doping skandaler är att sportarna sprang åt fel håll, de snubblade mycket, kastade spjuten nästan på puplikerna, Det blev för mycke självmål på lagsporterna och massa andra doping skandaler. Det blev bara fem priser godkända en guld, två silver, två brons och resten blev fråntagna p.g.a doping. Efter det planerade de att starta [[OS för dopade]] [[p.g.a]] alla dopingskandaler. Då röstades det '''ja''' på internationella olympiska kommitténs möte i Grekland. Nu hoppades man slippa dopade i OS, då de dopade fick ett eget OS.
 
   
 
=== OS för dopade drar igång ===
 
=== OS för dopade drar igång ===
[[1985]] hölls första [[OS för dopade]] i [[Olympia]] i [[Grekland]]. Då fanns det bara 14 grenar. Under [[1900-talet]] kom togs fler och fler grenar upp programmet. [[1910]] förekom även en dopingskandal i [[OS för handikappade]]. [[1914]] kom [[OS för dopade handikappade]].
+
[[1895]] hölls första [[OS för dopade]] i [[Olympia]] i [[Grekland]]. Då fanns det ännu bara 14 grenar. Under [[1900-talet]] togs fler och fler grenar in i programmet. [[1910]] förekom även en dopingskandal i [[Paralympics]] när en benlös kvinna hasade sig förbi och vann en massiv seger över storfavoriten i 100-metersloppet. Hon kom in hela tre minuter före den tippade vinnaren. [[1914]] kom [[Paralympics för dopade]]. Den dopingmisstänkta kvinnan vann dock inga fler tävlingar, en del tror att det beror på att hennes svettiga kran dog i en shootout.
  +
   
 
== Nya grenar ==
 
== Nya grenar ==
  +
[[1948]] kom grenar som [[baseboll]], [[rugby]], [[cricket]] och [[krocket]], vilka blev populära att se på. Framför allt [[krocket]] väckte ett otroligt intresse och tidningarna svämmade över av insändare om fusk med felböjda öglor och proffsslipade klubbor. Övriga läsare skrev tillbaks att "HERREGUD VI DÖR AV TRISTESS BEGÅ SJÄLVMORD NU innan vi gör det åt er".
[[1948]] kom grenar som [[baseboll]], [[rugby]], [[cricket]] och [[krocket]], vilka blev populära och se på. I en basebollmatch med dopade springer de till exempel mycket fortare. [[1952]] kom [[biljard]] och [[bowling]] med på programmet. [[1972]] i [[Östtyskland]] infördes det sångtävling i OS. [[1976]] [[Mexico]] infördes det {{C|Goaste}} i OS som fick användas en del gånger för att folk tyckte att sporten var {{C|motbjudande inte}} rolig och var {{C|förbjudande inte}} populär i vissa länder. Vid OS [[1980]] i det dåvarande [[Sovjetunionen]] blev [[krig]] en olympisk gren. Krig fanns även med på OS-programet vid OS [[1988]] i [[Nordkorea]]. Inför OS i [[Spamien]] [[1992]] förbjuds krig i [[OS]] då sporten ansågs vara "för våldsam", ja till med våldsammare än boxning. Det var TV-bolagen från Spamien som tryckte på för att ta bort krig från OS-programmet. OS skall faktiskt vara familjeunderhållning, ansåg de. Många tycker det där bara är tjafs, och kämpar för att krig åter skall bli olympisk gren.
 
  +
[[1952]] kom [[biljard]] och [[bowling]] med på programmet. [[1972]] i [[Östtyskland]] infördes det sångtävling i OS. Denna tävling knoppade dock av i Eurovision Song Contest, där man än i dag debatterar de tävlandes dopingstatus och fula kläder.
 
Vid OS [[1980]] i det dåvarande [[Sovjetunionen]] blev [[krig]] en olympisk gren. Krig fanns även med på OS-programet vid OS [[1988]] i [[Nordkorea]]. Inför OS i [[Spanien]] [[1992]] förbjöds krig i [[OS]] då sporten ansågs vara "för våldsam", ja till och med våldsammare än boxning som är vansinnigt våldsamt, meh hallå de SLÅR ju varann.
  +
Det var TV-bolagen från Spanien som tryckte på för att ta bort krig från OS-programmet. OS skall faktiskt vara familjeunderhållning, ansåg de. Många tycker ännu att det där bara är tjafs, och kämpar för att krig åter skall bli olympisk gren. Spanjorerna har numer slutat att kämpa för detta och försöker istället klämma in tjurfäktning i programmet. De har anklagats för att försöka muta domarna med löften om stickmördat, förlåt hängmörat nötkött efter tävlingarna.
   
  +
Vid OS [[1984]] i [[Las Vegas]] i [[USA]] tävlade man även i att spela på [[kasino]]. Det var första och sista gången man spelade OS-kasino. Detta då åtminstone tre av de tävlande tog livet av sig och två förlorade både hus och familj. En kvinna som förlorat allt annat försökte lägga sin make i potten med motiveringen att han var stark och "kunnig i nästan allt". Ingen var intresserad. Inte heller han när hon väl kom hem. Hon var hemlös en period innan hon hittade en fristad hos Jehovas vittnen. Enligt uppgift har folk sett henne på gatorna med en kundvagn full av biblar, och några påstår sig ha fått ett riktigt besök. Dessa uppgifter är dock ej helt pålitliga då de kommer från en grupp berusade gymnasister som skrattat oavbrutet när de lämnat dem.
Vid OS [[1984]] i [[Las Vegas]] i [[USA]] tävlade man även i att spela på [[kasino]]. Det var enda gången man spelade kasino i OS.
 
   
   
 
===Sporter===
 
===Sporter===
  +
{{multicol}}
 
 
*[[bandy]]
 
*[[bandy]]
*[[Dragkamp]]
+
*[[dragkamp]]
*[[Dans]]
+
*[[dans]]
 
*[[fiskning]]
 
*[[fiskning]]
 
*[[flygning]]
 
*[[flygning]]
 
*[[fotboll]]
 
*[[fotboll]]
  +
{{multicol-break}}
 
*[[friidrott]]
 
*[[friidrott]]
 
*[[fäktning]]
 
*[[fäktning]]
*[[Goatse]]
+
*[[goatse]]
*[[Golf]]
+
*[[golf]]
 
*[[grävning]]
 
*[[grävning]]
*[[Gymnastik]]
+
*[[gymnastik]]
  +
{{multicol-break}}
*[[Handboll]]
 
*[[Kampsport]]
+
*[[handboll]]
*[[Kastning]]
+
*[[ishockey]]
  +
*[[kampsport]]
  +
*[[kastning]]
 
*[[krocket]]
 
*[[krocket]]
  +
*[[kuta utav bara helvete]]
  +
{{multicol-break}}
 
*[[pingis]]
 
*[[pingis]]
*[[Psykling]]
+
*[[psykning]]
*[[Ridning]]
+
*[[ridning]]
*[[Rugby]]
+
*[[rugby]]
 
*[[simning]]
 
*[[simning]]
 
*[[sjunga]]
 
*[[sjunga]]
  +
{{multicol-break}}
*[[skricka]]
 
*[[Snacka]]
+
*[[skrika]]
*[[Skytte]]
+
*[[snacka]]
*[[Strycketräning]]
+
*[[snedsteg]]
 
*[[skytte]]
  +
*[[sopnedkast]]
  +
*[[styrketräning]]
  +
{{multicol-break}}
 
*[[segling]]
 
*[[segling]]
 
*[[tennis]]
 
*[[tennis]]
*[[Tyngdlyftning]]
+
*[[tyngdlyftning]]
 
*[[volleyboll]]
 
*[[volleyboll]]
  +
*[[bråka med skåningar]]
  +
{{multicol-end}}
   
 
== Världsrekord ==
 
== Världsrekord ==
 
* '''[[Friidrott]]'''
 
* '''[[Friidrott]]'''
  +
* [[kuta utav bara helvete]] - Kempe från Gärdesskolan gjorde 4,5 sekund på hundra meter, så snabbt att folk började misstänka att han hörde hemma i grenen...
* [[Springa]] 15 s på 1000 m
 
  +
* [[flygning]] - där en vild fajt mellan Stålmannen och Harry Potter utföll till den förres fördel med flera, flera timmar. Det kunde även konstateras att Kempe från Gärdesskolan inte hade en chans, han stupade efter hundra meter och 4,5 sekunder.
* Kasta en liten lapp 1 km
 
  +
* [[skrika]] - 130 decibel, Kempe från Gärdesskolan efter sin flygförlust. Domaren fick dock hörselskador.
* Längd hopp 2000 m
 
  +
* [[psykning]] - Freud (1856-1939) mot mänskligheten ligger lika med flygkriget med Stålmannen och Harry Potter mot Kempe från Gärdesskolan. Bra jobbat alla tre!
* Höjdhopp 500 m upp
 
  +
* [[skytte]] - Kempe från Gärdesskolan överlevde 13 timmar på akuten utan att dö efter sin deprimerande förlust i flyg-OS. Ja, han sköt sig själv alltså.
* Stavhopp 750 m upp
 
  +
* [[skolkatalgosstirrande]] - Kempe från Gärdesskolan vann detta med 8 miljoner skolkataloger som man skulle läsa alla namn och veta vem som är vem samt bedöma allt med dom i katalogen.
* 10 m Sopnedkast (Skogsmulle Arvidsson, 1:32 sek)
 
  +
* [[sopnedkast]] - Kempe från Gärdesskolan vägrade att lämna in och störtade ner tio meter på 1,32 sekunder när han hörde talas om denna gren. Bra där, Kempe!
* 100 m hinder (Ännu har ingen lyckats ta sig över hindret)
 
* [[Snedsteg]] (Ben Hur, 16 frakturer)
+
* [[Snedsteg]] - Kempe från Gärdesskolan, 16 frakturer
  +
* [[Kuksugartävling]] - denna tävling tog inte Kempe hem utan det var Maria Ha som vann det med stor marginal. 2 var Hitler och 3 var Shah Jahan. Grattis alla tre!
   
 
* '''Andra grenar'''
 
* '''Andra grenar'''
* [[Simning]] 30 s 1000 m
+
* [[Simning]] - blubb blubb kan det varit Alba?? Ja!!!!!!
  +
* [[Flygning]] - ja, Stålmannen flög runt månen. Få, om någon, har bräckt detta utan maskiner.
* [[Flygning]] 45 s 1000 m
 
* [[Fotboll]] 42-15 mål
+
* [[Fotboll]] - Hammarby vann genom att göra tvåhundratusen mål.
  +
* [[Basket]] - NBA NBA NBAAAAA, i övrigt är det ingen som bryr sig. Det vet alla.
* [[Basket]] 150-70
 
  +
* [[Bandy]] - en sport folk vill gilla, men inte orkar för att det är så jävla kallt. Istället sitter man hemma och ser vem som övervunnit de senaste tretti minusgraderna. Endast folk i norra Eurasien är intresserade av denna sport, och alla är dopade och borde omedelbart skickas till Saudiarabien för uppläxning. Där har de heller inte så mycket is, mest sand.
* [[Bandy]] 64-32
 
  +
* [[Bowling]] - tyvärr fanns inte en enda domare som var tillräckligt intresserad för att vilja avgöra detta. Istället slutade hela tävlingen med att de konkurrerande lagen bestämde själva och sedermera råkade in i ett fett slagsmål där ingen gjorde sig illa eftersom ingen kunde slåss. En person försökte bowla in ett klot i huvet på en annan, men då kom alla överens om att den spelaren var diskvalificerad från all bowling i all framtid och sen drack alla öl tillsammans och vek små origamimedaljer i guldfärgade servetter till varandra.
* [[Bowling]] 301 p
 
   
 
== Se även ==
 
== Se även ==
   
* [[Kung Sal Gustf]]
+
* [[Kung Carl Gustav]]
 
* [[OS för dopade]]
 
* [[OS för dopade]]
 
* [[OS för dopade handikappade]]
 
* [[OS för dopade handikappade]]
 
* [[OS för handikappade]]
 
* [[OS för handikappade]]
* [[Paralympiks]]
+
* [[Paralympics]]
* [[Paralympiks för dopade]]
+
* [[Paralympics för dopade]]
  +
* [[diskussion]]
   
 
[[Kategori:Historia]]
 
[[Kategori:Historia]]
Rad 112: Rad 134:
 
[[Kategori:Tävlingar]]
 
[[Kategori:Tävlingar]]
   
  +
[[bar:Olympische Spiele]]
  +
[[da:Olympiske Lege]]
 
[[de:Olympische Spiele]]
 
[[de:Olympische Spiele]]
 
[[el:Ολυμπιακοί Αγώνες]]
 
[[el:Ολυμπιακοί Αγώνες]]
[[en:Olympics]]
+
[[en:Olympic Games]]
 
[[es:Juegos Olímpicos]]
 
[[es:Juegos Olímpicos]]
  +
[[et:Olümpiamängud]]
  +
[[fi:Olympialaiset]]
  +
[[fr:Jeux olympiques]]
  +
[[he:אולימפיאדה]]
  +
[[hr:Olimpijske igre]]
  +
[[id:Olimpiade]]
 
[[it:Olimpiadi]]
 
[[it:Olimpiadi]]
  +
[[ja:オリンピック]]
  +
[[ko:올림픽]]
  +
[[nds:Olympische Spiele]]
  +
[[nl:OnLympische Spelen]]
 
[[no:Olympiske leker]]
 
[[no:Olympiske leker]]
  +
[[pl:Igrzyska olimpijskie]]
 
[[pt:Jogos Olímpicos]]
 
[[pt:Jogos Olímpicos]]
 
[[ru:Олимпийские игры]]
 
[[ru:Олимпийские игры]]
  +
[[sk:Olympijské hry]]
 
[[zh:奥林匹克运动会]]
 
[[zh:奥林匹克运动会]]
 
[[zh-tw:拗你屁股運動會]]
 
[[zh-tw:拗你屁股運動會]]

Nuvarande version från 11 februari 2021 kl. 13.18

Olympiska spelen förkortas OS och är ett sportevenemang som har minst 100 grenar varav de flesta är helt onödiga, till exempel curling och snowboard-hopp. Eller GÅNG. Vad fan, alla kan väl gå (utom en del Paralympics-tävlare förstås, men de är inte med i den här delen av diskussionen) och inte ser vi sådär fula ut under tiden heller. Vid OS 1980 i det dåvarande Sovjetunionen blev krig en olympisk gren. Krig fanns även med på OS-programmet vid OS 1988 i Nordkorea och 1992 i Spanien. Inför OS 1996 mitt i Atlanten, förbjöds krig då sporten ansågs vara "för våldsam", ja till med våldsammare än att dunka sitt huvud i väggen (vilket borde bli en gren, det är en genuin sport). OS ska faktiskt vara familjeunderhållning, ansåg de. Många tycker det där bara är tjafs, och kämpar för att krig åter skall bli olympisk gren. En gren där flest döda vinner. Hur man skall tolka detta är dock fortfarande ett ämne för stormig debatt. "Vems döda?" "Ja, kan jag döda mina egna lagkamrater och vinna?" "Måste jag döda alla och ta livet av mig för att vinna?" och så vidare. Vi har ännu inga svar, debatten stormar, STORMAR, vidare. Otroligt stormigt är det. Man håller i hatten. Och duckar rätt ofta.


HistoriaRedigera

OS grundades 240.f.kr i Antikens Grekland av Oluketius Ostius Bacon vid staden Olympia. I början ansåg många OS vara motbjudande därför att folk sprang nakna. OS arrangerades då ute på en slags äng. Om någon råkade gå förbi måste personen blunda, men många kvinnor blev intressade av de nakna männen och klarade inte att blunda, eftersom nakna män är rätt spännande och svåra att slita blicken från.

OS arrangerades varje år i Aten. Sedermera började folk bygga en OS-arena som tog tre år att färdigställa - den blev klar 235.f.kr. Detta gjordes för att folk skulle slippa blunda om de av misstag råkade gå förbi den där ängen. Kvinnorna rasade i smyg och slutade plötsligt att råka gå förbi ängen ifråga.

Många köade efter biljetter till OS, vilka såldes över hela Grekland. Det var fler kvinnor än män som tittade eftersom det var fler män än kvinnor som tävlade. De ville dock ha fler män i OS-publiken. Därför beslutades att kvinnor fick delta i OS och att även männen skulle titta. Detta genidrag lyckades då fler män började titta för att för en gångs skull få se nakna kvinnor. Under denna tid klassades OS som porr eftersom alla sprang nakna och en del tyckte att det var motbjudande att behöva se det som de verkligen inte kunde sluta titta på.

År 216.f.kr var det en deltagare som dopade sig och därpå vann tre raka segrar.

År 212.f.kr infördes det dopingkontroll. Inte via maskiner utan på annat, ännu inte utrett sätt. Om man dopade sig dömdes man till döden och blev fråntagen priset, det var innan det fanns ett OS för dopade. År 154.f.kr infördes att man fick använda kalsonger så att deltagarna slapp gå nakna. Detta för att dämpa OS-deltagarnas tendens att bli kära i varandra, samt för att minska risken för tomma läktare i och med att publiken ständigt besökte toalettfaciliteterna för att så att säga ta hand om sina affärer. Detta beslut minskade motviljan mot spelen och fler björde titta. Dessutom tilläts då även slavar titta på OS i sina fängelsehålor.

460.e.kr kom Romarriket och lyckades otippat ockupera Grekland, trots sina fula osmidiga toga-dräkter. Jag menar, vem fan får stryk av en snubbe invirad i ett lakan? Jaja, de var i alla fall jävligt sura och brände ned OS-arenan och halva Grekland och såg till att stoppa OS som inte kunde återupplivas förrän 1796. Vad grekerna tyckte om detta är ej nedskrivet, kanske gömde de sig i bergen för att slicka sina sår och knyta näven i fickan.


ÅterupplivningenRedigera

1792 startades OS-föreningen i Grekland vars mål var att återuppliva OS igen i Aten, och denna gång få folk från andra länder att delta. 1796 lyckades detta, men ännu fanns bara 14 grenar - friidrott, psykning, simning, snacka enorma mängder skit, styrketräning, solarium, gymnastik, boxning, dans, hårspray, skytte, fäktning, flygning och grävning. På den tiden deltog endast två personer från Sverige, i boxning och hårspray.

ReglerRedigera

 • Doping är inte tillåtet. Man diskvalificeras och blir av med priset. Istället får man tävla i OS för dopade eller delta i en annan sport, till exempel den kungliga sporten korvstoppning.
 • Man får inte sjunga när man springer. Folk hatar sång och kommer att kasta pil på varje sångare. Detta har tidigare slutat i tragedi.
 • Man får inte uppehålla sig bland publiken. Publiken är en opålitlig pöbel och skall undvikas till varje pris.
 • Man får inte äta och sporta samtidigt, man kan sätta i halsen.
 • Man får framför allt inte äta upp OS-anläggningen, och definitivt inte i så fall sätta i halsen.
 • Man får inte skrika på löparpedofilskitarslebanan.
 • Man får påstå att man kan flyga om man kan backa upp det, annars inte.
 • Man får inte kasta bananskal mitt på banan, det skämtet är så jävla OVERPLAYED. vi såg det redan på stumfilmens tid och det har inte blivit roligare sedan dess.
 • Man får inte hälla i gift i poolen för kväva simmarna. Om man petar lite på dem i slutskedet drunknar de ändå.
 • Man får inte komma från Arlöv eller Bjärred. Eller från Narnia. Eller hänga på statt i Hudik.
 • Man bör inte tro att det ger några fördelar att vara världsmästare i Goatse, då det fortfarande råder kalsongkrav. Ingen kommer att se det. Om någon råkar se det, kommer personen ändå inte ha velat se det och den tävlande blir diskvalificerad på grund av djävulsk äcklighet.
 • Man får inte ha deltagit i OS för dopade, såvida det inte var länge sen. Länge sen i OS-termer betyder minst två veckor.
 • Man får inte somna mitt i när man sportar. Eller får och får, men man lär ju inte vinna precis, och OS handlar om att vinna. Gå hem och lägg dig i soffan med en påse chips.
 • Man får inte spela Game boy eller prata i Mobiltelefon mitt i sporten. Se ovanstående motivering. Kör hårt och hoppas att det kommer ett OS i Game boy snart. HAHAHAHA GOOD LUCK

DopingRedigera

Doping är förbjudet i OS. Om man dopar sig så blir man diskvalficerad och av med priset. Man kan istället tävla i OS för dopade, eller börja på en ny sport (till exempel kunglig korvstoppning). Alternativet är att helt enkelt avsluta sin sportkarriär för att börja knarka på heltid och dö i en rännsten med bajs i byxan och kräk i mungipan. Sjukt sexigt, sportmänniskorna kommer att stå i kö vid graven och smörja in sig i kokosfett som en hyllning.

Det var vid OS 1890 som den värsta dopingskandalen upptäcktes. Nästan alla dopade sig, kanske för att 1890 var ett fruktansvärt skitår och alla egentligen helst ville dö eller flytta till en medelhavsö där solen sken och det fanns vackra män och kvinnor. Exempel på bevis för denna dopingskandal är att sportarna sprang åt fel håll, snubblade mycket, kastade spjut mot publiken och gjorde extremt många självmål. Endast fem priser blev godkända: Ett guld, två silver och två brons. Resten blev fråntagna sina medaljer på grund av doping. Det var efter denna händelse som de diskade planerade att starta OS för dopade. På olympiska kommittens möte i Aten röstades förslaget igenom, då man hoppades slippa de dopade i fortsatta OS-tävlingar nu när de fick sina egna.


OS för dopade drar igångRedigera

1895 hölls första OS för dopade i Olympia i Grekland. Då fanns det ännu bara 14 grenar. Under 1900-talet togs fler och fler grenar in i programmet. 1910 förekom även en dopingskandal i Paralympics när en benlös kvinna hasade sig förbi och vann en massiv seger över storfavoriten i 100-metersloppet. Hon kom in hela tre minuter före den tippade vinnaren. 1914 kom Paralympics för dopade. Den dopingmisstänkta kvinnan vann dock inga fler tävlingar, en del tror att det beror på att hennes svettiga kran dog i en shootout.


Nya grenarRedigera

1948 kom grenar som baseboll, rugby, cricket och krocket, vilka blev populära att se på. Framför allt krocket väckte ett otroligt intresse och tidningarna svämmade över av insändare om fusk med felböjda öglor och proffsslipade klubbor. Övriga läsare skrev tillbaks att "HERREGUD VI DÖR AV TRISTESS BEGÅ SJÄLVMORD NU innan vi gör det åt er". 1952 kom biljard och bowling med på programmet. 1972 i Östtyskland infördes det sångtävling i OS. Denna tävling knoppade dock av i Eurovision Song Contest, där man än i dag debatterar de tävlandes dopingstatus och fula kläder. Vid OS 1980 i det dåvarande Sovjetunionen blev krig en olympisk gren. Krig fanns även med på OS-programet vid OS 1988 i Nordkorea. Inför OS i Spanien 1992 förbjöds krig i OS då sporten ansågs vara "för våldsam", ja till och med våldsammare än boxning som är vansinnigt våldsamt, meh hallå de SLÅR ju varann. Det var TV-bolagen från Spanien som tryckte på för att ta bort krig från OS-programmet. OS skall faktiskt vara familjeunderhållning, ansåg de. Många tycker ännu att det där bara är tjafs, och kämpar för att krig åter skall bli olympisk gren. Spanjorerna har numer slutat att kämpa för detta och försöker istället klämma in tjurfäktning i programmet. De har anklagats för att försöka muta domarna med löften om stickmördat, förlåt hängmörat nötkött efter tävlingarna.

Vid OS 1984 i Las Vegas i USA tävlade man även i att spela på kasino. Det var första och sista gången man spelade OS-kasino. Detta då åtminstone tre av de tävlande tog livet av sig och två förlorade både hus och familj. En kvinna som förlorat allt annat försökte lägga sin make i potten med motiveringen att han var stark och "kunnig i nästan allt". Ingen var intresserad. Inte heller han när hon väl kom hem. Hon var hemlös en period innan hon hittade en fristad hos Jehovas vittnen. Enligt uppgift har folk sett henne på gatorna med en kundvagn full av biblar, och några påstår sig ha fått ett riktigt besök. Dessa uppgifter är dock ej helt pålitliga då de kommer från en grupp berusade gymnasister som skrattat oavbrutet när de lämnat dem.


SporterRedigera

VärldsrekordRedigera

 • Friidrott
 • kuta utav bara helvete - Kempe från Gärdesskolan gjorde 4,5 sekund på hundra meter, så snabbt att folk började misstänka att han hörde hemma i grenen...
 • flygning - där en vild fajt mellan Stålmannen och Harry Potter utföll till den förres fördel med flera, flera timmar. Det kunde även konstateras att Kempe från Gärdesskolan inte hade en chans, han stupade efter hundra meter och 4,5 sekunder.
 • skrika - 130 decibel, Kempe från Gärdesskolan efter sin flygförlust. Domaren fick dock hörselskador.
 • psykning - Freud (1856-1939) mot mänskligheten ligger lika med flygkriget med Stålmannen och Harry Potter mot Kempe från Gärdesskolan. Bra jobbat alla tre!
 • skytte - Kempe från Gärdesskolan överlevde 13 timmar på akuten utan att dö efter sin deprimerande förlust i flyg-OS. Ja, han sköt sig själv alltså.
 • skolkatalgosstirrande - Kempe från Gärdesskolan vann detta med 8 miljoner skolkataloger som man skulle läsa alla namn och veta vem som är vem samt bedöma allt med dom i katalogen.
 • sopnedkast - Kempe från Gärdesskolan vägrade att lämna in och störtade ner tio meter på 1,32 sekunder när han hörde talas om denna gren. Bra där, Kempe!
 • Snedsteg - Kempe från Gärdesskolan, 16 frakturer
 • Kuksugartävling - denna tävling tog inte Kempe hem utan det var Maria Ha som vann det med stor marginal. 2 var Hitler och 3 var Shah Jahan. Grattis alla tre!
 • Andra grenar
 • Simning - blubb blubb kan det varit Alba?? Ja!!!!!!
 • Flygning - ja, Stålmannen flög runt månen. Få, om någon, har bräckt detta utan maskiner.
 • Fotboll - Hammarby vann genom att göra tvåhundratusen mål.
 • Basket - NBA NBA NBAAAAA, i övrigt är det ingen som bryr sig. Det vet alla.
 • Bandy - en sport folk vill gilla, men inte orkar för att det är så jävla kallt. Istället sitter man hemma och ser vem som övervunnit de senaste tretti minusgraderna. Endast folk i norra Eurasien är intresserade av denna sport, och alla är dopade och borde omedelbart skickas till Saudiarabien för uppläxning. Där har de heller inte så mycket is, mest sand.
 • Bowling - tyvärr fanns inte en enda domare som var tillräckligt intresserad för att vilja avgöra detta. Istället slutade hela tävlingen med att de konkurrerande lagen bestämde själva och sedermera råkade in i ett fett slagsmål där ingen gjorde sig illa eftersom ingen kunde slåss. En person försökte bowla in ett klot i huvet på en annan, men då kom alla överens om att den spelaren var diskvalificerad från all bowling i all framtid och sen drack alla öl tillsammans och vek små origamimedaljer i guldfärgade servetter till varandra.

Se ävenRedigera