Gröt

Version från den 11 september 2020 kl. 01.08 av Kritisk Pingvin (diskussion | bidrag) (Återställde redigeringar av 192.121.39.105 (användardiskussion) till senaste versionen av Fyriz99)

Gröt (Grötofalis hammukulus) är världens viktigaste grundämne.Det upptäktes av Giraffen under ett hestträd. Det är så viktigt att det har ett latinskt namn! Grötgruvorna finns i Skåne och de ägs av ICA eller Fredrik Reinfeldt som vi kallar honom. Sovjetryssland är enda stället där man inte har resurser till grötgruvorna fast där bryter inte du ut gröten utan gröten bryter ut dig. Gröt är namnet på Albaniens, Vitrysslands och Getostens nationalsång. Hästarna anser att gröt är miljöfarligt, men de blev alla dömda i tingsrätten att dra dit pepparn växer. Nu lever gröten ett sunt liv fritt från droger och alkohol, samt Korv och Yxskaft. Nu har Greypeace försökt bevara gröten men utan framgång. Vi måste göra något för att bevara gröten.

Var finns gröt?

Gröt finns på Nordpolen för där bor Tomten och han tycker om Gröt. Men, en sak som man kan fundera över, och som ingen riktigt verkar ha svar på, är om det finns Gröt i Pepparkakeland, eller om där bara finns Pepparkakor. Fast finns det inga Tomtenissar i Pepparkakeland? Om det gör det borde där finnas Gröt. Men jag vet inte svaret på denna fråga!

I Grötistan finns det Gröt. Det är Tomtens kusinbarn Grötbald och hans fru Grötlög som lagar röt åt alla grötistanier. Varje dag äter de gröt till frukost, lunch och middag. Och en Nattgrötmacka™ innan de går till sängs. Sen sover de gott allihopa. Förutom Grötbald för han måste alltid upp och kissa på natten. Men då passar han på att gå till kylskåpet och äta "Light-Gröt™" så blir han glad igen och somnar om gott och sussar sött.

Det finns också en del gröt i Gröteborg. Väldigt mycket gröt faktiskt. I deras grötfabrik görs mycket gröt varje dag och de exporterar bland annat gröt till alla Tomtens filialer, de där Tomten, när han är ute och åker med sin Släde, stannar för att få mer gröt som färdkost så att han orkar dela ut alla Julklappar! Och då är det "Äkta Tomtegröt™" han får! För det är det de specialiserar sig på i Gröteborg. Annat är det i Grötistan, där de mest äter "Havregrynsgröt". Det har lett till en liten dispyt mellan Tomten och Grötbald. De är ju som sagt släkt och Tomten tycker såklart att Grötbald borde äta riktig Tomtegröt men Grötbald och Grötistanierna föredrar "havregrynsgröt". Fast på Julafton så äter de alltid "Tomtegröt" också så då brukar de bjuda in Jultomten. Men han kan ju inte komma då för han jobbar alltid den dan. Ofta säger vi i Gröteborg te dom som tjötar för mycke: "ÄT GRÖT"™

Ty det finns McGrötonalds™ som kan tillverka de allra mest goda underbara kommersiella Grötburgers™ i hela landet lagom. Tomten™ brukar på Julafton™ flyga förbi Grötbalds™ hus och slänga ner en Julklapp™ i dess lagom smutsiga "skorsten" för att dela med sig av sin Lycka™ över dessa underbara goda kommersiella Grötburgers™ och vilja bjuda med Grötbald™ på "nattmacka" av Grötburgers™ med Grölk™. Grötbald™ blir varje Jul™ bestört över att Tomten™ så frikostigt delar med sig av sina färdigheter vad gäller att smutsa ner andra Nissars™ skorstenar.

Se även

  • Grötbollar, serveras lämpligen med lingonsylt och strössel.

Och förstås en klick marmelad från tomtens renar.

Typer av gröt