Frigolit

Version från den 9 maj 2007 kl. 09.04 av Cpt Tuttle (diskussion | bidrag) (Ny sida: '''Frigolit''' är ett material som uppfanns år 1980 av Saab. Eftersom frigolit är väldigt lätt så används det i flygplanskroppen på JAS 39 GREPEN. Det anses även vara e...)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Frigolit är ett material som uppfanns år 1980 av Saab. Eftersom frigolit är väldigt lätt så används det i flygplanskroppen på JAS 39 GREPEN. Det anses även vara ett utmärkt material att tillverka kassaskåp, trottoarer och sopkvastar av. Frigolit tillverkas genom att man kör hälften Ahlgrens bilar med utgånget bäst före-datum och hälften trälim i en mixer i ett par timmar.

En stor nackdel med frigolit är dock den stora risken att drabbas av akut frigolitförgiftning om man bär kläder (t.ex. huvudbonader) av frigolit allt för ofta. Frigolitförgiftning leder i de allra flesta fall till döden. När detta uppdagades ledde det till rättsliga processer som kom att bli mycket dyra för Saab. Därför tillverkas även Saabs bilar av frigolit idag för att spara pengar åt utfattiga Saab.