Öppna huvudmenyn

Psyklopedin β

Uppsalas SSR

Uppsalas SSR, officiellt "Svenska Sovjetrepubliken Uppsala", är en separatistsocialistisk delrepublik i Folkrepubliken Sverige, som i samband med Bildt-regimen 1991-1994 ockuperades av separatisterna med Carl Bildt och Sven-Äggbert Kapitalistsson i spetsen, varefter man separatiserade delrepubliken, och avskaffade den socialistiska välfärden, i syfte att förhindra de upproriska upplänningarna att klaga på separatistregimen. Således avskaffade man tåg, bussar och båtar, och motiverade detta med att man längtade tillbaka till den gamla goda tiden på 1600-talet, då inget sådant existerade. Upplänningarna led, men separatisterna isolerade Uppsalas SSR, och ekonomin raserades steg för steg under 1990-talet, vilket nu under 2000-talet givit resultat, då 99% av befolkningen är arbetslös.

Annat var det mellan 1933 och 1991, då Uppsalas SSR var en av Sveriges mest välmående delrepubliker. Den framåtdrivande socialistiska välfärdspolitiken byggde upp det uppländska industrisamhället, och masugnar inrättades i bland annat Glenna Bruk, och järnvägar drogs kors och tvärs genom delrepubliken. År 1945 var hela Uppland täckt av järnvägar, främst smalspåriga, och på bara en vecka kunde man åka mellan Uppsala och Norrtälje. Tågen räknades som mycket punktliga, även om resenärerna hävdade att så var inte fallet, men avsaknaden av tidtabeller gav dessvärre inte stöd åt resenärernas tes. I Uppsala arrangerade socialisterna årligen Pelle Svanslös-tåget till minne av den berömde revolutionären Gösta Knutsson, som skrev de berömda böckerna om Pelle Svanslös och Majas kamp mot kapitalisterna, där socialisterna stod som segrare. Pelle Svanslös restes som staty i hela Uppsala, och av folket blev han kultförklarad. Det socialistiska folket led när Gösta Knutsson lämnade detta jordeliv, och som en följd av detta började man 1974 att införa den nya helgdagen "Gösta Knutssons Dag", så upplänningarna samlades i Uppsala, och marscherade mot Pelle Svanslös-torget, där man sjöng socialistiska kampsånger samt visor ur Pelle Svanslös-berättelserna.

1975 infördes i Uppsalas SSR knutssonismen, en mycket radikal form av kommunismen, och folket krävde att alla skulle få 95% högre lön, då det uppländska folket var omåttligt förtjusta i glass, och eftersom att det mesta av glassen importerades från Sovjetunionen, var de populära glasstrutarna fruktansvärt dyra, med ett pris på hela 1 krona per styck.

1976 störtades den socialistiska regimen i Uppsalas SSR liksom i hela Folkrepubliken Sverige, då separatisterna under bondlurken Thorbjörn Fälldin upprättade en separatistisk regim i hela landet. I samma veva började alla smalspårslinjer att försvinna i Uppland. Separatisterna hävdar att det var SJ:s fel, men många misstänker att Thorbjörn Fälldins mamma ville anlägga motorvägar av grus mellan deras bondgård i Almunge och Uppsala, och att smalspåret finns kvar än idag, om än begravt under ett flera meter tjockt lager med grus och sten, som vuxit igen och blivit skog.