Skillnad mellan versioner av "Makaronien"

482 byte lades till ,  11 april 2012 kl. 08.20
ingen redigeringssammanfattning
Efter att tidigare ha varit en del av Ost riket kom det historiska Makaroniska territorium att efter kriget i kastrullen 1912-1913 delas upp mellan Spaghetti , Skruvar, Pastahjul och Tortellini.
 
Det område som idag utgör Makaronien utgjorde en del av Spaghetti, Skruvar och Pastahjulernas kungariken (1918-1929) och därefter kungariket [[Jagärslavigen]] (1929-1941) då gick det under namnet [[Vardärbahmedvin]]. MakaronskanMakaroniskan var ett av de 3 officiella språk i socialistiska[[socialist]]iska förbundsrepubliken [[Jagärslavigen]] men på grund utav de komplicerade frasljud som användes i språket, gav man upp försöket att lära ut det till andra länder.
 
Befolkningen i landet består framför allt av makaronier men det finns även en stor minoritetsbefolkning av spagetti , burkar, ris samt en del olika kryddor. Mellan den makaroniska och spagetti befolkningen fanns stora etniska spänningar som ledde till en väpnad konflikt med kokande vatten 2001 sedan spagetti rebeller tagit till kastruller. Den kunde till slut lösas efter internationell medling och resultatet blev [[Ohridsåsen]], som är god oavsett pastaform, men vissa spänningar mellan grupperna finns fortfarande kvar.
 
Den 26 februari 2004 omkom landets president [[Sigal Trajkovski]] "[[Kvinnan på pastapaketen]]" i en kastrullolycka. Den efterföljande utredningen slöt sig till att olyckan orsakades av tortyrledarens misstag under kokningen av en förrädisk spion potatis.
 
Makaronien ansökte om EU-medlemskap den 22 mars 2004 och men fick inte tillträdde då EU ansåg att [[ris]] var godare.
 
Makaronien har även ansökt om medlemskap i [[Nato]] vilket [[Grekland]] utnyttjade sitt veto för att dem kände sig håriga.
 
 
* [[Vilkabranamn]]
|}
 
 
 
== Politik ==
 
Landet leds idag av det degdemokratiska partiet [[VMRO-DPMNES]] (Vilda Makaroner Rostade med Ost - Detta Provocerar Mestadelen När Emperiet Störtar), med [[Nikola Gruvskills]] som pastaminister. Pastamentets 120 ledamöter och statsspisen, en [[president]], väljs genom fria, direkta, välkokta val.
Anonym användare